ONA DOORBREEKT GOEDE SERIE STOMPWIJK ’92

Stompwijk ’92 is er niet in geslaagd om voor de vierde keer op rij ongeslagen te blijven. Het hooggeklasseerde ONA klopte de grijszwarten in eigen huis een boeiende pot verdiend met 2*1. Vooral na rust voetbalden de Gouwenaren veel makkelijker. door Hans Beukema
Door dit verlies en de verrassende zege van ESTO op Foreholte (3*0) staat Stompwijk ’92 samen met deze Bodegraafse concurrent weer op de tiende plek. Wanneer dit na 22 speelrondes nog steeds het geval is, moeten beide teams tenminste één beslissingsduel afwerken. De verliezer daalt in dat geval rechtstreeks naar de vierde klasse af. De winnaar mag zich in het gunstige geval voor vijf zenuwslopende nacompetitiewedstrijden opmaken. In Gouda lieten de Stompwijkers zien dat ze gewoon in de middenmoot in 3A thuishoren. Vooral in het eerste half uur dicteerden de grijszwarten het spel tegen de vermoedelijke winnaar van de tweede periode. ONA kwam maar zelden onder de Stompwijkse druk vandaan. Het goede combinatiespel leverde slechts één treffer van Mitchel de Groot op. De middenvelder slalomde als een volleerd skiër langs vier Gouwenaren en schoof de bal beheerst achter doelman Peter Ernst. Toby van Marwijk had kort voor de 1*0 nog een dot van een kans onbenut gelaten.
Na deze treffer stroopte ONA de mouwen duidelijk op. De thuisploeg ging veel sneller combineren, waardoor de grijszwarten met de rug tegen de muur kwamen te staan. Stompwijk ’92 haalde de rust nog wel ongeschonden, maar na de theepauze wisten de Gouwenaren wel bressen in de Stompwijkse muur te slaan. Tussen de 46e en 55e minuut sloeg de roodzwarte brigade twee keer genadeloos toe. Het elftal van Ron de Roode probeerde het tij wel te keren, maar ONA was simpelweg te sterk. Daardoor kon topscorer Toby van Marwijk maar zelden van munitie worden voorzien. Mark Smits was in de slotfase nog het dichtst bij de 2*2. De A junior kapte schuin voor de goal zijn directe tegenstander echter uit, waar een schot op Peter Ernst beter was geweest. Daarmee was de kans verkeken. Stompwijk ’92 moet zich nu op de kraker in en tegen Woerden (20 februari) richten. Bij een zege gaan de grijszwarten dit teleurstellend presterende elftal mogelijk voorbij. Woerden mag dan niet de volle buit pakken in zijn inhaalduel tegen ONA. Komende zondag oefenen de Stompwijkers tegen de Leidse vierdeklasser Roodenburg.