Oud Prinsenkoor zingt carnavalsmis

“Stompwijk is een dorp waaraan de reformatie volledig is voorbij gegaan”, stond enkele decennia terug te lezen in een sociologisch rapport over dit kleine veendorpje, wat langzaam maar zeker ingeklemd wordt tussen Den Haag, Zoetermeer en Leiden. De bevolking is er voornamelijk katholiek en dat is wellicht de reden dat het (van oorsprong katholieke) carnavalsfeest er nu al ruim 30 jaar zo goed gedijt. Met nauwelijks 2000 inwoners weet men een optocht met wel 30 wagens te produceren. Dat is echter naast het vele charitatieve werk wat de vereniging tijdens deze dagen doet, niet het enige bijzondere. Ieder jaar wordt een nieuwe prins gezocht en na het seizoen wordt na een proeve van bekwaamheid deze oud prins opgenomen in “Het oude Prinsengarde”. Inmiddels bestaat deze “club” uit circa 30 prinsen.
Een vijftiental jaren geleden kreeg men het idee om op carnavalszondag ’s morgens de gezongen mis te gaan verzorgen. Dit idee bleek een schot in de roos. In Stompwijk doet het verhaal nu de ronde dat de kerk maar 2x per jaar echt goed vol zit en dat is met kerstmis en met Carnaval. Dat wil toch wel wat zeggen en de Oud prinsen hebben er dan allemaal ook veel voor over om dat ene uurtje in het jaar alles uit de kast te halen. Onder de bezielende leiding van een dirigente oefenen ze al weken van tevoren deze mis. Dit blijft ook in de omgeving niet onopgemerkt en heden ten dage wordt op en rond de carnavalsdagen in bijna alle bejaardencentra van de omgeving een repertoire ten gehore gebracht om ook de ouderen onder ons van het carnavalsfeest mee te laten genieten. Elk jaar komt er een prins bij, zodat het koor al maar groter en groter wordt. Helaas gold dat niet voor vorig jaar. Toen is op indrukwekkende wijze in de begrafenismis afscheid genomen van de eerste overleden oud prins. Lief en leed ligt zoals zo vaak dicht bij elkaar en ook daar is dit gelegenheidskoor dus geen uitzondering op. A.s. zondag 6 februari om 11.00 uur is het weer zover U bent uitgenodigd om eens te komen kijken en luisteren naar dit uniek gebeuren.