Stompwijk wordt weer Gaandrië!

Week weer in het teken van de Leut en de Gein
De carnavalsweek van de Gaanders gaat deze week weer van start. Met het motto “Wat een Poppenkast”, gaan Prins Cees III, page Monique, Opper Jeroen en de Raad van Elf weer verschillende festiviteiten af om met de Stompwijkers en andere bezoekers weer een leuk feest te maken. Allereerst gaan de prins, page opper en Raad van Elf woensdagavond een feest bouwen bij de bewoners van Swetterhage. Hier is het altijd reuze gezellig en de bewoners daar kijken al een lange tijd uit naar dit festijn. Een avond lang polonaise lopen en feesten is voor hen een geweldig feest. Op donderdagmorgen vertrekt er vervolgens een touringcar richting Keulen, om daar ook een keer de carnavalssfeer te proeven. Deze reis zal de hele dag duren en daarna gaat men er vrijdag weer hard tegenaan in de Gaandriaanse regio. Vrijdagmiddag staat op het programma een bezoek aan seniorencentrum Emmaus. Omdat zij aan het verbouwen zijn wordt dit jaar de carnavalsmiddag in de kantine van de Klaverhal gehouden. Ook hier zal men proberen om een leuke middag te maken met onder andere een optreden van de oud prinsen en een act van de Prins, Page en Opper. Ook vrijdagavond zijn Prins Cees III, Page Monique, Opper Jeroen en de Raad van Elf in de weer voor de ouderen, dit keer gaan zij op bezoek bij de bewoners van zorgcentrum Mariënpark. Ook hier worden de stoelen aan de kant gezet en maakt men met zijn allen een grote polonaisestoet door de zaal. Na de ouderen vermaakt te hebben gaan de Gaanders nog even langs in Orion, hier zal een zanger aanwezig zijn om een gezellig feest te maken. De toegang is gratis en het belooft weer een gezellige avond te worden met de nodige polonaises en lol. Zaterdagochtend is het daarna weer vroeg dag, want men wordt om 9.30 uur alweer in het gemeentehuis verwacht voor het in ontvangst nemen van de symbolische Hamer. Dit gaat samen met een speech door de prins waar de burgemeester even wordt gewezen op de actuele zaken over Stompwijk. Dan is natuurlijk `s middags weer de jaarlijkse optocht. Vorig jaar waren er ongeveer 35 karren in de optocht, dit jaar gaan we dat weer proberen te evenaren. Even afwachten maar we hopen natuurlijk allemaal dat we weer zo’n lange stoet hebben en mooi weer helpt daar altijd goed bij. Na de optocht is direct de prijsuitreiking in het Blesse Paard, waar weer de prijzen voor beste vereniging, beste particulier en overall winnaar bekend wordt gemaakt. Dit is altijd weer een zware taak voor de juryleden, en wij wensen ze dan ook weer veel succes. Inschrijven voor de optocht kan bij Jack Overdevest (071 5803732) of bij Paul van Santen (06 5496 5838). ´s Avonds is er dan natuurlijk het gekostumeerd bal. Veel mensen doen hun uiterste best om er zo leuk en origineel mogelijk uit te zien, velen zijn al lange tijd bezig om de mooiste pakken in elkaar te zetten. Met het motto `Wat een Poppenkast` kan je alle kanten op. De prins en page zullen het dan ook weer moeilijk hebben om de mooisten er weer tussenuit te halen. Kaarten zijn al in de voorverkoop, zij kosten 6,50 (7,50 aan de deur) en ze zijn te verkrijgen bij, de Keldermeester, Café de Gouden Leeuw, Café De Nieuwe Vaart en Kapsalon Schuyt. Zondagmorgen is het dan tijd voor de Carnavalsmis, om 11.00 uur in de H. Laurentiuskerk. Dit is altijd een speciaal moment voor de oud prinsen omdat zij hier goed willen zingen, en dat gaat hun ook goed af. ´s Middags is er dan het carnavalsconcert in Het Blesse Paard, met onder andere een optreden van Fanfare Juliana en de Blaasbalgen. De deuren gaan om 14.30 uur open en dan kunt u gratis komen kijken naar een gezellige muzikale middag. Het feest zal tot in de avonduren doorlopen en dan wordt er veel gedanst en geswingd. Maandagmiddag is het dan de beurt aan de kinderen van Stompwijk, zijn doen hun uiterste best op er geweldig uit te zien en ook hier is het moeilijk om weer de mooist verklede mensen eruit te halen. Maar Prins Cees III, page Monique en Opper Jeroen staat deze zware taak toch te doen. Er zijn een aantal prijzen in verschillende leeftijdscategorieën. Deze prijzen zijn gesponsord door Het Blesse Paard. En vergeet de kleurplaat niet in te leveren bij de ingang, ook hier zijn prijzen mee te winnen! Maandagavond is zoals gewoonlijk de beurt aan de tieners om zich lekker uit te leven, onder het genot van een frissie lekker swingen op de muziek van de disco van Jan, altijd leuk en natuurlijk komt de Labamba ook nog even voorbij. Dinsdagmiddag is voor alle 55+ ers van Stompwijk, een gezellige middag met onder andere een bingo en natuurlijk ook de nodige polonaise, een gezellige middag die men als ouderen niet zou willen missen. En ´s avonds is er dan natuurlijk het slotbal, hier komt om 22.15 uur een buikdansact, een leuke gelegenheid om nog even een avond naar de Bles te komen. De avond zal tot in de kleine uurtjes doorgaan en dan zit de carnavalsweek er weer op. Ook brengen Prins Cees III, page Monique en Opper Jeroen in de loop van deze week nog een bezoek aan een aantal zieken, waarvan altijd veel waardering komt. Dus komt allen naar een van de leuke middagen/avonden van deze fantastische week. En alles staat weer in het teken van de Leut en de Gein.
3x Alaaf, Pr. Commissie de Gaanders