Dorpsraad

De Dorpsraad gaat (grotendeels) door in de huidige vorm
Zoals inmiddels uit verschillende publicaties duidelijk is geworden heeft de gemeenteraad op 1 februari j.l. gekozen voor het voortbestaan voor de Dorpsraad in de huidige vorm. Door het college van B&W was voorgesteld om de voorkeur uit te spreken voor de omvorming van de Dorpsraad in een stuurgroep met daarnaast een wijkplatform, overeenkomstig de systematiek van het wijkgericht werken. Door de Dorpsraad was in een eerdere schriftelijke reactie aan de Raad al aangegeven dat onze voorkeur uitging naar een onafhankelijk orgaan dat demo cratisch gekozen is en een formele adviserende rol heeft naar de Gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. Een wijkorgaan voldoet niet aan deze eisen; De Dorpsraad in de huidige vorm wel. Op initiatief van het CDA is in samenspraak met D’66, Gemeentebelangen, Groen Links en de SP een amendement ingediend waarin werd voorgesteld om de Dorpsraad in haar huidige vorm te behouden. Na een principiële discussie of voor de andere wijken in Leidschendam Voorburg ook de mogelijkheid geboden moest worden voor een democratisch gekozen orgaan, is afgesproken dat die discussie later gevoerd zou worden. Vervolgens werd het ingediende amendement aangenomen met een meerderheid van 19 tegen 14 (PvdA en VVD waren tegen). Een mooi resultaat!!
Wat gaat er wel veranderen als er een nieuwe Dorpsraad wordt gekozen?:
Het werkgebied wordt uitgebreid tot het gehele buitengebied (dus nu ook alle bewoners van de Stompwijkseweg en Oostvlietweg èn het Wilsveen)
Het voorzitterschap zal niet meer door een wethouder worden ingevuld (past niet meer bij een dualistisch gemeentebestuur).
Namens de Dorpsraad, Koos van Wissen