Met de Blaasbalgen naar de carnaval

Na een grandioze opening van het carnavalsseizoen bij de Osseknarren in Amsterdam waar De Blaasbalgen met o.a. Wolter Kroes de boel op z’n kop hebben gezet wat het nu tijd voor de carnavalsweek in de buurt. Al vijf jaar zijn De Blaasbalgen en sinds kort ook De Blaasknarren vaste gast bij De Gaanders in Stompwijk. Wat een feest kunnen die Stompwijkers maken zeg! Al vanaf woensdag zat de sfeer en meteen goed in Swetterhage bij de geestelijk gehandicapte medemens. Op de gezichten is af te lezen dat ze het reuze naar hun zin hebben. Vrijdag waren De Blaasbalgen met de Gaanders mee naar het Mariënpark om ook de wat minder jonge medemens te voorzien van een gezellig feestje. Zaterdag was dan de grote dag. Al vroeg waren De Gaanders uitgenodigd om bij De Blaasbalgen op de koffie te komen voor iedereen zich naar het Raadhuis van Leidschendam zou begeven. De Gaanders gingen lopend samen met De Damzwabbers en De Blaasbalgen gingen natuurlijk met de eigen bus die vervolgens mooi voor het Raadhuis geparkeerd kon worden. Tijdens de sleutel en hameroverdracht zorgden De Blaasbalgen voor het muzikaal vermaak en werden al de menige polonaises gelopen. Na afloop even heerlijke chocolademelk en dan weer op naar Stompwijk om de optocht bij te wonen. In Stompwijk zijn ze inmiddels verwend want daar komen niet alleen De Blaasbalgen, maar ook De Blaasknarren voor de optocht uit lopen om zo hier en daar een lekker stukje muziek te brengen voor het uitgelopen publiek. Na de Optocht kwam iedereen weer uit bij Het Blesse Paard waar nog enkele nummer gespeeld werden en de prijzen werden uitgereikt. Zaterdagavond wat het gekostumeerd bal in Stompwijk en dat zul je weten ook! Het Blesse Paard was helemaal uitverkocht en De Blaasbalgen speelden het dak eraf. Ook boven de rivieren weten ze wel wat carnaval vieren is, dat zie je maar weer. Zondag konden De Blaasbalgen even uitslapen, maar ’s middags stonden ze alweer op het podium om ook voor de sponsoren, leden en donateurs van De Gaanders een gezellige middag/avond te verzorgen. Dat was toch wel een top feest! Alle shows werden uit de kast gehaald en er werden zelfs ter plekke nieuwe acts verzonnen. Iedereen ging in de polonaise en genoot zichtbaar.
Maandag waren De Blaasbalgen vervolgens uitgenodigd in Warmond waar het feest nog eens rustig herhaald werd. Op dinsdag was het tijd voor de afsluiting. Op het moment van schrijven is niet bekend wat een feest dat weer heeft opgeleverd, maar dat is op het moment dat u dit leest allemaal weer te lezen en te zien op www.deblaasbalgen.nl U bent ook van harte uitgenodigd op het donateurconcert op 19 maart. Ook hierover is alles te vinden op de site. Alaaf !!