Muizenissen, tik

Muizenissen

We kijken met het hele gezin naar het Jeugdjournaal waarin Minister Donner laat weten een nieuwe wet te lanceren, die het uitdelen van corri gerende tikken moet gaan verbieden. Wij, de ouders, zwijgen en vragen ons alleen maar af of zo’n minister niet wat beters te doen heeft. Sven, ons bijdehandje, reageerde direct: “Kom jongens, we gaan lekker klooien, want ze mogen niet meer een tik geven!” Waarop wij opstonden en achter de mannen aan gingen rennen, onderwijl roepend: “Kom, de nieuwe wet is nog niet aangenomen, dus we kunnen nu nog lekker tikken uitdelen.” Wat moeten wij, ouders, met dit soort hersenspinsels van een minister? Heeft hij dan nooit een tik gehad nadat hij het bloed onder de nagels van zijn ouders had gehaald? Of merkten zijn ouders er allemaal niets van, omdat hun kind door een Nanny werd opgevoed? Nou is Donner volgens mij een zéér geduldig man, want elk woord die hij zegt wordt weloverwogen uitgesproken. Maar ja, als je dat geduld niet hebt… dan moet je wel eens de wet overtreden. Daaraan wil ik de vraag koppelen hoe het zit tussen tikken die de kinderen onderling uitdelen. Want in die categorie vallen vele rake klappen, en dan moeten wij daar als ouders weer op reageren want als je dat niet doet dan slaan ze elkaar helemaal verrot. En de jongste doet echt niet onder bij de oudste, integendeel…. Ja, Minister Donner zorgt voor beweging in het gezin! Dat scheelt weer een abonnementje op de sportschool. Nu kan ik wel weer wat beweging gebruiken, want op de een of andere manier komt er wat mijn gewicht betreft, meer bij dan er af gaat. Terwijl ik toch vier keer per dag de hond uit laat en zij mij.. Naast de kinderen begint mijn vrouw nu ook foute grappen te maken over mijn lijn. Van “Pas je nog wel in de auto?” tot “Is je scooter wel sterk genoeg?” Twee weken geleden was ik dan ook weer begonnen met hardlopen maar daarna viel mijn sportiviteit weer totaal stil. Mijn excuus was de kou en die week daarna was het de regen. Nee, dan mijn echtgenote. Haar nieuwe baan betekent heel veel loopwerk en dat zet zich om in afvallen. Wat ik al jaren probeer lukt haar in enkele maanden… Toen ik haar vroeg of ze ook niet een baantje voor mij hadden vroeg zij aan mij of ik soms een tik van de molen gehad had. Dat zette mij weer aan het denken: Mag dat dan ook niet meer van Donner, een tik van de molen? Arjen Veldhuizen