Verslag dames 1

Dames 1 Stompwijk ’92 Westlandia 2

Zondag 13 februari speelden we thuis tegen Westlandia 2 uit Naaldwijk.
Tyscha opende de score voor ons met een break out vanaf de rechterhoek. Ook het tweede doelpunt werd gescoord door Tyscha, een mooie wissel met Eugenie zorgde voor een verassend schot. Binnen 5 minuten stond het 3*1 voor ons en hadden we een goede kans op 4*1, maar helaas eindigde de bal op de lat en kregen we meteen een doelpunt tegen. Westlandia kwam hierdoor terug tot 3*2. We pakten echter de verdediging weer goed op en hadden een paar snelle aan vallen. Mede daardoor en door een aantal succesvolle schoten van afstand van onze opbouwers, gingen we de rust in met een voorsprong van 12*6.
Na de rust begonnen we weer vol goede moed aan de tweede helft. We hadden van Ton te horen gekregen dat 6 doelpunten verschil niet zo heel erg veel is en dat we dus uit moesten kijken dat we niet gingen verslappen. Helaas was dat precies wat we deden. Direct na rust konden we de voorsprong van 6 doelpunten nog even handhaven, maar halverwege de tweede helft kwam Westlandia sterk terug en werd de voorsprong verminderd naar 3 doelpunten, 19*16. Het leek even helemaal fout te gaan. Gelukkig vonden we de spirit weer en kon de keepster van Westlandia geen grip krijgen op de venijnige stuitballetjes van Ciska. Via een aantal snelle aanvallen wisten we onze voorsprong weer uit te bouwen, wat uiteindelijk resulteerde in een eindstand van 24*18 in ons voordeel.
Volgende week spelen we uit tegen Wings 2 om 12.00 uur in Ockenburgh, Den Haag. Dit zal voor ons een zeer spannende maar vooral ook belangrijke wedstrijd worden, aangezien we de dames van Wings graag van de tweede plaats af willen stoten.