Verslag A1

Dames A jeugd Stompwijk’92 solide langs HWC – Vlaardingen.
De carnaval zit er weer op, dat betekent voor de handbaldames er weer vol tegen aan. De plaatsen 1 (Quintus) 2, 3 en 4 (Westlandia, Hellas en Stompwijk) tekenen zich steeds duidelijker af. Om mee te blijven draaien in de subtop, moet altijd gewonnen worden van lager geplaatste tegenstanders. Deze keer was HWC Vlaardingen aan de beurt. HWC staat op de 5e plaats maar mag gezien het aantal verliespunten (13 t.o.v. Stompwijk slechts 6) geen partij zijn. Uit de thuis wedstrijd was al gebleken dat HWC er flink de beuk ingooit. Zij kan op een uitzondering na niet echt veel ander spel op het veld toveren. Toch blijft het wederzijds aftasten, want na 8 minuten wordt er pas voor het eerst gescoord en is het 1 0 voor HWC. De 1e helft kenmerkt zich vooral door het missen van kansen aan Stompwijks zijde. De keepster van HWC nam naast de vele schoten op het houtwerk zelf ook een geweldige plaats in. Een lichtvoetige dame die praktisch alles vanuit de hoek wist te houden. De zwakke plek was niet snel te vinden. Toch wordt het onder leiding van Marieke Moes al snel gelijk. Vervolgens worden er ook nog penalty’s gemist. Een aantal break outs, die deze wedstrijd centraal staan, zorgen voor een 7*7 ruststand. Deze stand doet anders vermoeden, maar hield wel in dat de verdediging van de Stompwijksen in orde was en een solide basis vormde om de 2e helft het krachtsverschil in doelpunten uit te laten drukken. En dit gebeurde .. direct na rust wederom met een aantal snelle tegenaanvallen. Een voorsprong van 3 doelpunten bleef constant de marge. Geroutineerd zonder het hoofd te verliezen werd met uiteindelijk met 15*19 gewonnen.Volgende week ontvangt Stompwijk het ongeslagen Quintus thuis, wat vandaag opponent Westlandia definitief afschudde. Helaas moet de formatie van Jan Moes dan een aantal basisspeelsters missen i.v.m. de Krokusvakantie. Afwachten maar …
Leo Oliehoek