Een 2e, maar een veel intiemere première van Vet H

Een 2e, maar een veel intiemere première van “Vet Hard”
Mijn lieve kunstmoeder Marga vond het nodig om het succes van mijn eerste echte bioscoopfilm te delen met familie, vrienden en Stompwijkers. Op de “echte” première van Vet Hard die 31 januari plaats vond, waren er slechts een paar kaarten beschikbaar. Ik had graag mijn hele familie willen uitnodigen, maar dat was dus onmogelijk.
Natuurlijk vond ik het een leuk idee van Marga en zei dat ze maar moest kijken wat ze kon regelen. Eigenlijk was ik een klein beetje terughoudend omdat ik al zoveel aandacht achter de rug had. Maar soms heb ik een schop onder m’n hol nodig en dat weten mijn ouders maar al te goed. Marga vertelde me dat ik rond 21.00 op mijn oude huisadres in de van Santhorststraat moest wachten, want Rolf (mijn cameraman) en ik werden opgehaald. Met een nuchter, maar goed gevoel deed ik wat mijn moeder me had opgedragen. Een half uur later zat ik in een oude eend (een auto, die ook in Vet Hard schittert).
Aangekomen bij de bioscoop in Zoetermeer schrok ik van de opkomst, bijna vierhonderd man stonden op mij te wachten. Wat een super gevoel, alsof ik Stompwijk nooit heb verlaten. Allemaal bekkende en vertrouwde gezichten. Producenten San Fu Maltha en Jos v.d. Linden waren overgekomen uit Amster dam, zij zaten dus in het complot. Twee zalen waren bomvol en de reacties waren te gek! De bioscoop Utopolis in Zoetermeer had qua organisatie flink uitgepakt en ik werd als een heuse “ster” behandeld (erg leuk voor een avondje).
Het gaf me een goed gevoel om deze film met jullie te delen. Stompwijk is een bijzonder dorp waar mijn roots altijd zullen blijven. Ongelofelijk dat jullie met zo velen zijn opkomen dagen. Maar het was mijn Marga die het initiatief nam. Ik ben zo trots op haar! Wat heb ik een geluk dat juist zij (in 1986) de rol als mijn moeder heeft overgenomen. Zij is zo trots op me, dat doet geen enkele “echte” moeder haar na! Marga, ik hou van je… en dat mag iedereen weten!
Liefs, Tim