Gratis natuurnieuwsbrieven voor kinderen en volwas

Wat eet een blauwe reiger? Welke vruchten en zaden uit de natuur kan je eten? Hoe zaai je zelf een boom of struik? En hoe oud kan een eikenboom worden? Welke roofvogels komen er in ons land voor? Hoe maak je een werkstuk of spreekbeurt over de natuur? Welk onderwerp kies je en waar haal je de informatie vandaan?
De Stichting Bomen Over Leven, die thuis is in de natuur, helpt kinderen, hun ouders of verzorgers en leerkrachten, graag op weg. Om te beginnen door alle kinderen van 6 tot 12 jaar een gratis abonnement aan te bieden op de tweemaandelijkse digitale nieuwsbrief Natuur Net Nieuws Junior. Zij kunnen zich er op abonneren als ze over een e mailadres beschikken. In deze nieuwsbrief leren zij in woord en beeld van alles over de natuur. Ook kunnen zij de redactie vragen stellen over de natuur. Voor ouders of verzorgers en leerkrachten is er elke maand Natuur Net Nieuws. Deze gratis nieuwsbrief bevat een aantal vaste rubrieken, zoals Natuur Plus, waarin elke maand een natuuronderwerp wordt uitgediept. Ideaal voor leerkrachten, ter voorbereiding van een les, en voor ouders, om hun kinderen bij een natuuronderwerp te helpen. Bovendien worden er in Natuur Net Nieuws regelmatig nieuwe natuurboeken verloot. Het nemen van een gratis abonnement op één of beide nieuwsbrieven kan via de website van de Stichting: www.bomenoverleven.nl Klik op gratis nieuwsbrief, vermeld de adresgegevens en ook de naam van de school. Onder de leerlingen, leerkrachten en ouders die zich aanmelden, worden vijf exemplaren van het boekje: Het bos in Speurboekje voor de jonge boswachter, verloot. Het boekje is geschreven door Frans Buissink en Teo van Gerwen en laat allerlei spannende dingen zien die je in het bos kunt ontdekken. Bovendien staat het vol leuke dingen die je er kunt doen, zoals kijken hoe oud een boom is geworden, of nagaan wat een roofvogel heeft gegeten. Een aardig en leerzaam boekje, en niet alleen voor kinderen. Het boekje is te koop via de boekhandel. Met beide digitale nieuwsbrieven, die in kleur verschijnen, wil de Stichting Bomen Over Leven de belangstelling voor de natuur op een eigentijdse manier verder stimuleren. De aangeboden informatie in beide
nieuwsbrieven mag vrij worden gebruikt.
Fonds 1818 schenkt Stichting subsidie
Stichting Fonds 1818 te Den Haag heeft een bijdrage geschonken aan de Stichting Bomen Over Leven te Zoetermeer, voor de aanschaf van nieuwe computerappa ratuur. Die stelt de Stichting ondermeer in staat, haar digitale nieuwsbrief over de natuur in een eigentijds jasje te steken en voortaan in kleur uit te brengen. De Stichting is opgetogen over de projectbijdrage van Fonds 1818. Vijf jaar geleden begon de Stichting Bomen Over Leven als een van de eerste natuurorganisaties in Nederland met het aanbieden van een gratis digitale nieuwsbrief over de natuur: Natuur Net Nieuws. Iedereen met belangstelling voor de natuur en in het bezit van een e mailadres kon zich er op abonneren. Aanvankelijk verscheen de nieuwsbrief wekelijks en daarna tweewekelijks, later maandelijks. Tot en met januari van dit jaar verscheen Natuur Net Nieuws in zwart wit, zonder enige echte opmaak. Het ging de Stichting om de inhoud, niet om de vormgeving. Nog steeds is de inhoud bepalend, maar het oog wil ook wat. Sinds kort verschijnt Natuur Net Nieuws in kleur, en is daarmee extra aantrekkelijk geworden. Hoewel de vormgeving nog in ontwikkeling is, zijn de reacties van de abonnees lovend. Belangstellenden kunnen een abonnement nemen op deze gratis nieuwsbrief via de website van de Stichting: www.bomenoverleven.nl