Met de Boer aan tafel

Onze eetgewoonten veranderen. Op de eettafel van de Hollandse huiskamers heeft de gehele wereldkeuken heeft zijn intrede gedaan. Heerlijk al die variatie, maar kennen we onze eigen traditionele gerechten nog met hun eigen karakteristieke smaak? Daarom nu een unieke proeverij met veel lekkers van het Land van Wijk en Wouden.
Datum: 18 maart a.s Tijd: 19.00 uur
Plaats: Boerderij ’t Geertje, Geerweg 7, 2381 LT Zoeterwoude
Praktisch: Alleen voor volwassenen
Neem bord en bestek mee, kom met een lege maag
Opgeven: Deelname kan alleen na aanmelding en vol =vol
Winy van der Geest tel: 071 580 2010, e mail: wvdgeest@hotmail.com
Voor leden van de VANL Wijk & Wouden is de deelname gratis. Voor niet leden wordt een kleine bijdrage van € 6, gevraagd.

Dit jaar organiseert de VANL Wijk & Wouden een kennismakingscursus in 4 delen: elk jaargetijde één. Een kennismakingscursus is de manier om het gebied wat beter te leren kennen. In vier avonden leert de deelnemer vierfacetten van het gebied kennen. Na de vogeltocht in juni en de hellevaart in september en de spookverhalen in december is nu het eten aan de beurt. Het Land van Wijk & Wouden heeft immers veel te bieden. Het is een karakteristiek Hollands polderlandschap dat vanaf de gouden eeuw door vele grote schilders is vastgelegd met weidse vergezichten en indrukwekkende wolkenpartijen. Grote musea overal in de wereld pronken met deze kunstwerken van het Hollandse landschap. De inwoners van het Land van Wijk & Wouden hebben deze kunstwerken dagelijks ‘live’ in hun achtertuin. Reden genoeg dus om daar wat meer over te willen weten. Er is dichtbij veel meer te beleven dan mensen zich realiseren. Het Land van Wijk & Wouden is het platteland tussen de steden Leiden, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer en Leidschendam. De vereniging voor Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer Wijk & Wouden zet zich in voor dat gebied. Dat doet ze door agrarisch natuurbeheer door boeren te organiseren en te ontwikkelen, en door agrariërs en burgers samen te betrekken bij de ontwikkeling van de streek.