Verslag Dames Senioren Helius – Stompwijk ’92

Op de vroege zondagochtend vertrokken de Dames senioren van Stompwijk’92 naar Hellevoetsluis. Als je denkt dat je aan het einde van de wereld bent aangekomen, dan blijft er altijd nog een stukje Nederland over waar Hellevoetsluis ergens moet liggen. Na al heel wat kilometertjes in onze benen te hebben kwamen we ruim op tijd aan en hadden we tijd genoeg voor de warming up en de cooling down en de warming up en de cooling down en wederom de warming up. We begonnen niet ijzersterk aan de wedstrijd, maar gelukkig kwam de keepster gelijk met een goede redding, helaas waren we niet alert genoeg om de re bound te pakken en kwam Helius vrij voor het doel en konden een penalty veroveren. We kwamen dus gelijk met 1 0 achter. Gelukkig konden we wel af en toe een doelpuntje meepikken en kwam Helius er niet meer aan te pas, zodat we de stand naar 1 8 konden uitbouwen. Helaas in de beginfase ook nog 2 penalty’s gemist, waardoor Helius vertrouwen bleef houden in zichzelf en zich terugvocht in de wedstrijd. Door verschillende verdedigingsfouten kon Helius iets terug komen, wat resulteerde in een ruststand van 5 10. We wisten dat we er harder tegenaan moesten gaan en bij tijd en wijlen hadden we ook wel leuke aanvallen. De eerste 2 doelpunten konden dan ook bij Stompwijk genoteerd worden. Maar ook Helius gaf niet op en de volgende 2 doel punten waren voor Helius. De rest van de 2e helft konden beide partijen tot scoren komen, maar spektakel bleef uit, de stand van de vorige keer van 35 10 konden we helaas niet evenaren. Wel werd er door de scheidsrechter nog een doelpunt van de tegenpartij goedgekeurd, die zowel cirkel als voetbal was. Gelukkig konden we wel met 2 punten weer huiswaarts keren, want de eindstand was 14 22. Volgende week spelen we weer in de Meerhorst tegen OASE om 13.10 uur. Dit belooft een spannende partij te worden aangezien OASE 1 plaats onder ons staat.