De Dijk weer op Swetpop

Bijna kind aan huis! De Dijk en Swetterhage, woon en leefgemeenschap voor mensen met een verstandelijke handicap te Zoeterwoude, hebben iets met elkaar. Op zaterdag 27 augustus is het weer zover. In een grote feesttent op het voetbalveld van de woon en leefgemeenschap wordt Swetpop 2005 gehouden. Na een jaar (wederom) Sabbatical heeft de Dijk afgelopen zondag een eenmalig concert in Ahoy gegeven. De reacties op dit concert waren weer overweldigend en het belooft weer een bijzonder goed Dijkjaar te worden.
Edison Oeuvreprijs
Onlangs werd de Dijk geëerd met de hoogst haalbare Edison: de Edison Oeuvreprijs. Deze onderscheiding wordt uitgekeerd aan artiesten met een groot en breed fonografisch oeuvre die als voorbeeld dienen voor andere artiesten en een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de muziekindustrie. De Dijk voldoet aan deze eisen. Voor dit jaar werd ook Phil Collins met deze ‘kroon’ geëerd. De Dijk staat al sinds 1982 in de schijnwerpers en is niet meer weg te denken uit de Vaderlandse popgeschiedenis. Met een uitgebreid oeuvre en lange staat van dienst heeft De Dijk de Oeuvreprijs meer dan verdiend.
Swetpop en een goed doel
Iedere editie Swetpop ondersteunt de organisatie van dit evenement een doel. Een doel die door de woon en leefgemeenschap niet uit de normale exploitatie te bekostigen is. Voor dit jaar heeft Swetpop het speeltoestellengebied ‘omarmd’. Dit speeltoestellengebied moet een plaats worden waar mensen met – en zonder handicap elkaar kunnen ontmoeten. Een plek waar de kinderen kunnen spelen, ouders (onder het genot van een kopje koffie op het terras) toezicht kunnen houden op hun kinderen. Het project is financieel nog niet helemaal gedicht en graag ziet de organisatie nog een aantal toestellen geplaatst, waaronder een rolstoelschommel. Naast een deel van de opbrengst worden hier ook sponsoren voor gevraagd. In ieder geval wordt van ieder verkocht kaartje € 1, overgemaakt voor dit speeltoestellengebied. In totaal kunnen 2300 mensen op dit evenement afkomen. De kaarten (€ 16,00) zijn vanaf heden te koop bij Kapsalon Schuit te Stompwijk, Kadoshop Berg en aan de receptie van Swetterhage te Zoeterwoude. Kaarten kunnen eveneens nog gereserveerd worden via swetpop@gemiva svg.nl. Deze kunnen alleen opgehaald worden bij de receptie van Swetterhage aan de Blankaartweg 2 te Zoeterwoude.