Toernieuw Toerclub Stompwijk

Een paar weken geleden vroor het nog en reden we voorzichtig door de sneeuw, maar nu lijkt de lente toch begonnen. Het wordt dus hoog tijd om ook weer te beginnen met een nieuw fietsseizoen. Het wordt een seizoen met een speciaal tintje, want we vieren ons 10 jarig bestaan als vereniging. Op 5 juni zullen we dat met een verrassingstocht opluisteren. Houdt deze datum dus alvast vrij. We hebben voor het komend seizoen weer een gevarieerde toerkalender opgesteld met op iedere zondagochtend een toertocht. Daarnaast natuurlijk weer de Elfdorpentocht op 1 mei en de avondvierdaagse begin juli. Verder hebben we voor de liefhebbers nog diverse andere tochten opgenomen, zodat ieder dit seizoen weer lekker op de fiets kan genieten van de omgeving. En tegelijkertijd natuurlijk sportief en gezond bezig zijn. De gehele toerkalender voor 2005 vindt u ook in deze Dorpsketting. De eerste toerrit van de kalender is a.s. maandagochtend 28 maart. We beginnen dus op 2e paasdag en dan is iedereen er vast wel weer aan toe om lekker uit te waaien op de fiets. Ook dit jaar mogen we weer verzamelen op het erf van T.C. v.d. Meer op Oostvlietweg 30. We willen meteen iedereen dringend vragen om niet op de weg te blijven staan kletsen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren met ander verkeer. Op het erf is ruimte genoeg, dus rijdt een stukje door naar beneden of ga op het parkeerplaatsje voor de schuur staan. We vertrekken dan om 9.30 uur voor de tocht naar Bleiswijk, waar we in restaurant Meerenbos langs de Rottemeren uitrusten onder het genot van een bakje koffie. Ook dit jaar zullen we weer fietsen in zes groepen met ieder hun eigen snelheid. De A1 onder leiding van Arno van Rijn en Paul van Leeuwen. De A2 in twee (of soms zelfs 3) groepen waarbij Jaap de Jong, Nico Fakkel, Aad Switzar en Jan van Rijn de kar trekken. De B met Wim Vergeer, Wim Loomans en Willem van Heeringen. De C1 en C2, de groepen zonder racefiets, waarbij resp. Annie van Rijn en Cock van Santen de toerroute bepalen. Wanneer nodig hebben we ook nog een aantal reservecaptains achter de hand. We hopen ook dit jaar weer een aantal nieuwelingen te kunnen begroeten bij onze toerclub. Met de verschillende groepen is er altijd wel een groep die qua snelheid bij je past. Ter introductie kunt u een keer meerijden om de sfeer te proeven, daarna kan men lid worden van de toerclub. Geef dit dan even door aan onze secretaris, Jaap de Jong, Dan zorgt hij voor een inschrijfformulier.
Verder nog wat huishoudelijke mededelingen:
·Bij de start vertrekken de groepen een voor een. De snelste groep vertrekt als eerste;
·In groepsverband rijden betekent dat je je moet aanpassen aan de snelheid van de groep, waarbij het streven is dat iedereen het bij kan houden.
·Hou je aan de beslissingen die de wegcaptain neemt;
·Waarschuw elkaar bij tegenliggers, obstakels e.d.. Heel belangrijk: geef de waarschuwingen ook door naar achter in de groep!
·Het dragen van een fietshelm wordt sterk aanbevolen;
·Het triatlonstuur wordt in de groep niet gebruikt;
·Zorg voor een fiets, die in goede conditie is, met de daarbij behorende reserveonderdelen; (binnenband, plakspullen enz.)
·De groepen worden liever niet groter dan ±16 personen, daarboven wordt er gesplitst;
·Neem wat te eten, drinken en geld mee voor onderweg;
·Wekelijks worden de fietstochten in de Dorpsketting aangekondigd en op onze website.
Wij hopen op een grote opkomst en laten wij er met z n allen een fijn en sportief seizoen van maken! Verdere informatie over onze toerclub kun je vinden op onze website www.stompwijk.nl/toerclub. Tot zondag

Clubblad “Op De Pedalen”
Bij aanvang van het seizoen willen we ook weer een nieuw clubblad uitbrengen. Heeft u hiervoor nog ideeën of een artikeltje dat u graag wilt plaatsen, laat het ons dan snel weten. U kunt artikelen tot 1 april inleveren bij een bestuurslid of e mailen naar arnovanrijn@wanadoo.nl
Arno van Rijn