Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen maandag begon de toerclub aan een nieuw fietsseizoen, waarin ongetwijfeld weer veel kilometers gemaakt kunnen worden. Bij de eerste rit werkte het weer nog niet echt mee, het was wat mistig en nat en onderweg viel ook nog een buitje regen. Toch waren er een kleine 70 personen naar de start gekomen, waaronder weer een paar nieuwe leden. De tocht ging naar Restaurant Meerenbos langs de Rottemeren.
Bij de A1 had Jurriën z’n vader meegenomen die wel eens wilde proberen of hij het op z’n nieuwe fiets zou kunnen bijhouden. Dankzij z’n schaatsconditie lukte dat wel. De captain leek nog niet helemaal ontwaakt uit z’n winterslaap, want hij nam in Pijnacker een zijweg te vroeg en stuurde de groep een bedrijventerrein op. De rest had de fout pas in de gaten toen we na een rondje over het terrein weer op dezelfde weg terug kwamen. Even verderop moesten we nog een bandje wisselen, maar verder verliep de rit voorspoedig.
Tijdens de koffie hebben we een leuke kaart rond laten gaan ter ondertekening. Deze was voor Jan Verhagen die vorige week aan z’n heup geopereerd is. Jan is inmiddels weer thuis aan het revalideren en Jaap met z’n groep leverde de kaart bij hem persoonlijk af. Jan kwam zelf op krukken aan de deur en hij en z’n vrouw waren zeer verrast daar 17 toerclubleden te zien. Gelukkig hadden ze de koffie al op, want met die smerige kleren kun je de toerclub beter niet over de vloer krijgen.
Jaap z’n groep had overigens op de heenweg veel oponthoud. Met z’n 18en hadden ze maar liefst 4 keer moeten stoppen voor een lekke band. En vaste bandenplakker Jan was als captain met de andere A2 groep mee, dus nu moesten ze zelf aan de gang. Ze zullen er aan moeten wennen, net als aan de nieuwe captainindeling. Sommigen kwamen nu nog in een A2 terecht die ze van tevoren niet gedacht hadden, maar dat zal zich de komende weken wel oplossen.
Arno van Rijn

Wat zou het worden vandaag? De eerste keer weer op de fiets na de winter. Er staan ‘maar’ 60 kilometer op de kalender, maar als je na 20 kilometer kapot zit, is ook 60 km een héél eind! Gelukkig stond er weinig wind en was het niet koud. De angst voor de kilometers was niet nodig geweest, want het ging lekker. Je merkt niet eens waar je langs komt, want zeker zo’n eerste rit heb je voldoende te kletsen met iedereen! Als je dan gewoon je benen rond laat draaien, ben je zomaar ineens 30 km. verder! Toch was er nog wel íets wat tegenviel: het ging regenen. Gelukkig reden we precies bij een viaduct toen het begon te storten, dus konden we schuilen. Alleen toen het weer droger werd, werd wel duidelijk dat de fietspaden niet van ZOAB gemaakt zijn. Door alle spetters van de voorgangers zagen we er allemaal erg charmant uit. De koffiezaak in Bleiswijk is nu nog al het zand en modder aan het wegvegen! En dat in hun net opgeknapte zaak. Erg mooi geworden. Op de terugweg begon ik toch wel te merken dat het de eerste keer was, alles begon een beetje pijn te doen, behalve de kaakspieren dan! Maar die zijn de hele winter goed bijgehouden. Na een kleine 65 km. waren we weer thuis en hebben we een lekkere eerste rit gehad. En oh ja, tussen het praten door hebben we nog wel heel veel jonge lammetjes zien huppelen door de weilanden. Dat is toch altijd het mooiste om te zien in de lente!
Groetjes, Jolanda Nowée

Het is altijd weer afwachten aan het begin van het seizoen of er nog animo genoeg is voor een B ploeg. En jawel, 8 heren en 3 dames aan de start. Zelfs een nieuw lid helemaal uit Kijkduin. Via internet bij TC Stompwijk terecht gekomen. Het mag gezegd worden, onze toerclub heeft een prachtige internetsite. Via Zoeterwoude naar de Rottemeren. Er helemaal omheen om aan de kilometers te komen. Bij 40 km was er koffie. Geen nieuwe eigenaar maar een heel nieuw interieur in het Meerenbos, compleet met echt zeiljacht. Twee van de B hadden een brug eerder genomen en hadden al een bakkie op. Altijd leuk als de heren de dames niet bij kunnen houden. Dat geeft de dames altijd extra kracht (ha ha). Langs de snelweg via de golfbaan richting huis. Zodat ieder met zo n 60 km weer thuis was.
Marianne de Mos

De C groepen
Het weer viel even tegen toen we de gordijnen open deden, maar het was toen gelukkig droog. Er was al heel wat regen gevallen in de ochtend. En ook bij de start zag ik dat er animo genoeg was om weer te gaan beginnen met een nieuw fietsseizoen. Wij gingen met zijn 9 en op pad maar al gauw, we waren in Zoetermeer, kreeg één van ons pech. We dachten het niet op te kunnen lossen en ze besloot alvast richting huis te gaan lopen, waarna ze door haar man later opgepikt werd. Wij zijn verder gegaan via de Balijbos route en toen rechttoe naar de koffie, want het was al laat geworden en we hadden best trek in een bakkie. De C2 zat er al en hadden het lekker rustig aan gedaan met zijn vijven. Voor de terugweg kozen we de geijkte route en waren om 13.00 uur thuis met 43 km op de teller. Bij de C2 hadden ze 40 km en waren ook mooi op tijd thuis. We hadden onderweg wel een buitje gehad maar verder viel het toch nog wel mee.
Annie van Rijn

A.s. zondag 3 april gaat de toerclub om 9.00 uur van start voor een rit naar de Zweth bij Schiedam. De A en B rijden ongeveer 65km, de C1 ongeveer 50km. Voor de C2 is deze koffietent nog net iets te ver, zij drinken koffie in Delftse Hout. Vertrek is weer vanaf Oostvlietweg 30.