Vrienden van Vlietpop op 6 en 7 mei

Leidschendams popfestival dit jaar op zaterdag 10 september
Op 6 en 7 mei is er een benefietevenement ten bate van Vlietpop in het gebouw van KJ44 in Leidschendam: “Vrienden van Vlietpop”. Dit heeft de organisatie van Vlietpop bekend gemaakt. “Vrienden van Vlietpop” wordt georganiseerd in samenwerking met Dormibella, Rockz en WeD. Diverse lokale en regionale bands hebben al enthousiast hun medewerking toegezegd. Door stijgende kosten en dalende inkomsten heeft Vlietpop in 2004 een financiële tegenvaller te verwerken gekregen. De organisatie werkt er hard aan om het festival in 2005 en de komende jaren toch mogelijk te maken. Vlietpop 2005 vindt plaats op zaterdag 10 september. Korte tijd geleden kwam de organisatie van Vlietpop met een idee om op een creatieve wijze (die ook nog aantrekkelijk is voor de lokale en regionale muziek liefhebbers) te proberen het financiële gat te dichten. Vrijwel direct zegden Dormibella, Rockz en WeD hun medewerking toe. Het duurde niet lang, voordat ook bands aanboden om te spelen. Op 6 en 7 mei wordt het dus één grote samen smelting van muziek en gezellig heid: “Vrienden van Vlietpop” Alle bands die spelen op “Vrienden van Vlietpop” dragen Vlietpop een warm hart toe. Vrijdag 6 mei staat in het teken van de aankomende bands. Op deze dag wordt opgetreden door Tweak, Hark, Rap it en Switched On. De eerste twee bands waren vorig jaar verliezen finalist in de finale van de Vlietpopslag. De andere twee bands boden spontaan hun medewerking aan, toen zij hoorden van het evenement. Om de avond extra leuk te maken heeft de organisatie van Vlietpop besloten een wedstrijdelement toe te voegen aan de avond door één van de optredende bands (de ‘winnaar’) te belonen met een plaats op het Vlietpopfestival. Op zaterdag 7 mei treden bands op met een Vlietpopverleden: Trivia, Stud Muffins en Chevy Rockers. De Chevy Rockers (1990) en Trivia (2003) waren in het verleden al op Vlietpop te bewonderen.