Wéér Gouden Glasbak voor Leidschendam-Voorburg

Leidschendam Voorburg heeft voor de tweede keer op rij de Gouden Glasbak gewonnen. In 2003 is in die gemeente 25 kilo glas per inwoner ingezameld, één kilo meer dan het jaar ervoor. De prijs is een waardering voor de prestatie van alle inwoners; zij doen namelijk meer glas in de glasbak dan de bewoners van andere verstedelijkte gemeenten.
De doelstellingen van het Landelijk afvalbeheerplan voor glasinzameling zijn voor de hoogste stedelijkheidsklasse bepaald op 20 kilo per inwoner, terwijl het Convenant Verpakkingen voor glas(verpakkingen) 90 procent glasrecycling per eind 2005, terwijl dat percentage nu op 81 ligt neerkomt op 28 kilo per inwoner. De Stichting Promotie Glasbak concludeert dat ´Leidschendam Voorburg daarom met recht de Gouden Glasbak 2004 wint.´