1 mei: Elfdorpentocht

Na de succesvolle Elfdorpentocht van vorig jaar, staat inmiddels de 14e editie al weer voor de deur. Vorig jaar stapten ondanks het frisse en bewolkte weer ruim 700 op de fiets om een van de routes te rijden. Iedereen was vol lof en vooral zij die van ver kwamen waren er verrast over dat je ook in de drukke Randstad nog zo mooi landelijk kunt fietsen. We hopen dat dit jaar de deelnemers weer goed weer zullen treffen en massaal op de fiets zullen stappen. De voorbereidingen voor de Elfdorpentocht van dit jaar zijn bijna afgerond en de laatste dingen worden nu afgewerkt. Dit wordt deze week o.a. gedaan door de pijlenzetters, wat een zeer belangrijk en precies werkje is. Succes voor jullie!! Ieder jaar proberen we de variatie erin te houden en de deelnemers weer wat nieuwe routes te bieden. Ook in een aantal routes van de Elfdorpentocht van dit jaar is dus het een en ander veranderd. De route van 45km vanuit Stompwijk is voor een deel vernieuwd en bovendien tegengesteld aan vorig jaar. Traditioneel rijden vooral veel inwoners van Stompwijk deze route. Zij rijden nu eerst via Zoetermeer om vervolgens richting Benthuizen en de Weipoort te gaan gaan. In de langere routes hebben we in het zuidelijke deel ook een aantal nieuwe fietspaden ingepast. Bovendien is de terugroute vanuit Maasland geheel vernieuwd. Voor de 80, 125 en 160 kunt u starten vanaf 8.00u. De 45km rijders kunnen vanaf 9.30u vertrekken vanaf Het Blesse Paard. Zoals u van ons mag verwachten zijn in de routes steden en drukke verkeerssituaties weer zoveel mogelijk vermeden. Enkele kruisingen met verkeerslichten zijn dit jaar weer uit de routes geschrapt. Alle routes zijn duidelijk met pijlen uitgezet, dus een routebeschrijving heeft u niet nodig. Na afloop ontvangen de deelnemers een leuke herinnering. Wij zijn er klaar voor en nu maar hopen dat het goed fietsweer wordt. We nodigen iedere fietsliefhebber uit om aan deze zeer mooie tocht deel te nemen en hopen er op dat we uiteraard (bijna) alle leden weer tegen komen op 1 mei. We wensen iedereen dan veel plezier en uiteraard goed weer toe.
Organisatie Elfdorpentocht