Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag reden we met alle groepen de tulpentocht. Het schitterende weer bracht 64 fietsers naar de start. Natuurlijk willen we het liefst iedere zondag met mooi weer rijden, maar de tulpentocht naar Lisse is een tocht waarbij dat extra past. De bollenvelden staan er dan nog mooier bij en de geuren van de vele bloemen komen je tegemoet waaien. Al peddelend kun je dan echt genieten van de omgeving. Zo ook dus afgelopen zondag.
De A1 vertrok met 15 man via Voorschoten en Wassenaar. De broers Bennis hadden er zin in en reden al snel een paar honderd meter voor de groep uit. Zij hadden een rit via de duinen in gedachten en sloegen af richting De Klip. De captain had die gedachte helemaal niet en reed met de groep binnendoor naar Katwijk. Het was pas bij de koffie dat we elkaar weer terugzagen. De groepen kwamen daar lekker gespreid binnen, dus ondanks dat er nog wat andere fietsers zaten had iedereen een plek.
De dames van de A2 zaten liever in de zon en hadden buiten een terrasje ingericht. Op de heenweg had Jaap ze al een mooie route voorgeschoteld, waarbij ze ook over de boulevard van Noordwijk kwamen. Daar stonden de schitterende wagens van het bloemencorso opgesteld, zodat ze daar op het gemak nog even van konden genieten.
Bij de andere A2 kregen de captains assistentie van Sjaak. Die had op de kaart een aantal leuke weggetjes zien staan en wilde die wel eens uitproberen. Dat lukte best aardig en het bleken inderdaad mooie wegen. Naast deze 2 groepen had Aad zelf nog een groep van 6 geformeerd.
De terugweg liep voor de meeste A groepen o.a. via de Ringvaart, zodat hier en daar het tempo even opgevoerd werd. Dit allemaal natuurlijk als voorbereiding op het komend weekend, wanneer er weer veel kilometers gemaakt kunnen worden.
Arno van Rijn

De B was vandaag met z’n dertienen, waaronder Willem Vergeer ook weer. Onder een lekker zonnetje werd in een strak tempo naar de mooie bollenvelden gereden. We zaten na ca. 32 km al aan de koffie in de kantine van de wielerclub. Op de terugweg werden we door een batterij Japanners op de foto/film gezet, zodat we volgende week in menig Japanse huiskamer zullen worden bewonderd. Jammer voor enkele ontbrekende dames, waaronder de vaste B verslaggeefster Marianne, die op vakantie is. Om het aantal km’s toch nog op peil te brengen hebben we terug de Ringvaartroute gereden. Na ca. 70 km was iedereen weer thuis. Hopelijk hebben we volgende week, bij de Elfdorpentocht óók dit mooie weer. Hans Heemskerk
De C1 met z’n 9en, reed de gebruikelijke route via de Leidse singels, Warmond en toen bij Sassenheim zagen we de 1e bollenvelden. Altijd een prachtig gezicht en het rook ook heerlijk. Via De Engel kwamen we bij de koffie aan. Het was gelukkig nog niet zo druk, dus konden we nog wel een plekje vinden. Ook de C2, met z’n vieren, kwam al gauw en kon ook even bijtanken. Terug met Elly en Regina op kop, die ons door Voorhout loodsten en ons wezen op de mooie bloemmozaïeken langs de weg. Alles verliep relaxed met een lekker tempo en weinig wind. Zodat we om ± 12.45u allemaal thuis waren. Ook de C2 waren toen thuis met ook ongeveer 55km. Annie van Rijn
Aanstaand weekend is er een druk programma bij de Toerclub.
Eerst op zaterdag 30 april rijden we weer het rondje Haarlemmermeer (100km). Vertrek om 8.00u vanaf de parkeerplaats bij Het Blesse Paard. En omdat het Koninginnedag is vragen we iedereen die een oranje fietsshirt heeft, deze aan te trekken. Zondag 1 mei is er natuurlijk weer de Elfdorpentocht. Starten kan vanaf 8.00, inschrijven al iets eerder. De meeste A en B groepen van de Toerclub starten om 8.00u. Maar je kunt natuurlijk ook zelf je eigen groep formeren. We wensen iedereen veel succes en natuurlijk goed weer.