Festiviteiten op Koninginnedag in Stompwijk

Dit jaar valt er veel te vieren: het 25 jarige jubileum van Koningin Beatrix, het 30 jarig bestaan van onze SOS ver eniging en het is 60 jaar na de bevrijding. De SOS heeft dit jaar een aantal activiteiten uit het verleden opgedoken om dit jubileum een extra feestelijk tintje te geven. Hier volgt het programma wat Stichting Oranjefeesten Stompwijk in petto heeft. Alle festiviteiten vinden plaats op het Sportcomplex “de Meerhorst” aan het Klaverblad.
Zaterdag 30 april
9.00 uur: muzikale optocht in het thema Film& TV voor de versierde fietsen en karren. Showband KIDS uit Leidschendam start vanaf Elmeco (Dr van Noort straat nr. 5) en gaat naar het kerkplein.
Om 9.30 uur zal op het kerkplein een aubade plaatsvinden met het officieel hijsen van de vlag in aanwezigheid van de voorzitter van Dorpsraad de heer Beimers. Uit volle borst zal er met z’n allen het Wilhelmus worden gezongen. Iedereen wordt verzocht dus vooral naar het kerkplein te komen voor deze officiële opening. De optocht zal vervolgens naar de Meerlaan gaan en eindigen op het Sportpark, alwaar de festiviteiten plaatsvinden. Hier wordt U allen verwelkomd met een lekker kopje koffie met een feestelijke oranje traktatie.
10.00 uur begint het Ganzenbord spel voor de leeftijden 3 t/m 11 jaar. In de wijk Waterviolier en Dotterbloem worden verschillende opdrachten uitgevoerd. Hiervoor zoeken wij vrijwilligers om dit spel in goede banen te leiden (graag een telefoontje naar Hélène 5801992).Voor de allerkleinsten zal er een springkussen staan, waarop de kinderen zich uit kunnen leven. Naar verwachting zal het ochtendprogramma om 12.00 eindigen.
13.30 zal een spectaculair 6 kamp plaatsvinden. Welke onderdelen de teams moeten afleggen, blijft vooralsnog een verrassing.
16.00 Playbackfestival voor het jonge muzikale talent (vanaf 4 jaar). Een onafhankelijke jury beoordeelt het optreden en er wordt een publieksprijs uitgeloofd. Voor deelname aan dit festival, kun je je opgeven bij Hélène 5801992(namen deelnemers, titel van de act).