Openingstijden en expositie bibliotheek

Bibliotheken gesloten tijdens feestdagen
In verband met de komende feestdagen zijn de drie locaties van de Bibliotheek Leidschendam Voorburg gesloten op:

zaterdag 30 april Koninginnedag
donderdag 5 mei Hemelvaartsdag/Bevrijdingsdag
maandag 16 mei Tweede Pinksterdag

Voor de overige dagen gelden normale openingstijden. Geleende materialen kunnen in de locaties Leidschendam en Voorburg in de daarvoor bestemde boekenbrievenbus worden gedeponeerd. Materialen verlengen kan via de website: www.bibliotheeklv.nl of via de verlenglijn: 070 3877007

EXPOSITIE MANDALA’S IN BIBLIOTHEEK LEIDSCHENDAM
Van 2 t/m 30 mei is in de expositieruimte van de bibliotheek in Leidschendam werk te zien van cursisten van Yvonne Hesterman. Zij geeft cursussen mandalatekenen in Wijk en Dienstencentrum Haagse Hout in Den Haag. De tentoonstelling geeft een klein overzicht van de resultaten van het werk van de cursisten.
Mandala betekent zowel ‘cirkel’ als ‘totaalbewustzijn’ en is een kunstvorm die in nagenoeg elke cultuur wordt gebruikt om de kern, de ordening en de samenhang van de Schepping te symboliseren. Mandalatekenen geeft je innerlijk inzicht, zelfontplooiing en het werkt rustgevend. Er zijn veel mogelijkheden binnen het mandalatekenen: er wordt gewerkt met thema’s zoals chakra’s, intuïtief (koesterend) kleuren, keltisch knoopwerk, vrije vormen maar ook diverse technieken komen aan de orde zoals stromen, mosselen, spiegelen en indiase kolamtechniek.
Maar mandala’s hoeven niet alleen getekend te worden: beroemd zijn de Tibetaanse zandmandala’s, er zijn geborduurde mandala’s en mandala’s gemaakt van papier of theezakjes. De expositie is te bezichtigen tijdens openingsuren van de bibliotheek: maandag tot en met vrijdag van 14.00 17.00 uur, maandag en vrijdagavond van 19.00 21.00 uur, woensdag en zaterdagochtend van 10.00 13.00 uur.