Elfdorpentocht groot succes!

Afgelopen zondag is onze 14e Elfdorpentocht een groot succes geworden. Dankzij het schitterende weer, dat al de hele week voor zondag voorspeld werd, hadden we een record aantal van ongeveer 1000 deelnemers. Een paar jaar geleden werd ons dit al eens voorspeld, en af en toe hebben we ons ook wel afgevraagd of we dat als organisatie wel aankunnen. Maar ook dit keer is het weer goed verlopen allemaal. Het was hier en daar wel erg druk af en toe, maar met het mooie weer kan iedereen dat goed hebben. Verder hoorden we van alle kanten positieve reacties op de routes. Door de parken van Zoetermeer en het Delfland bijvoorbeeld.
Er hebben zich helaas wel een paar kleine valpartijtjes voorgedaan, maar de EHBO er heeft slechts een keer in actie hoeven komen voor een flinke schaafwond. Op zo’n groot aantal fietsers valt dat erg mee.
Als herinnering hadden we dit jaar een spel kaarten laten bedrukken met het logo van de Elfdorpentocht. Veel wielrenners wilden nog graag de bekende bidons, maar ook de kaarten vielen goed in de smaak.

We willen weer iedereen bedanken die ons heeft meegeholpen bij het organiseren van deze Elfdorpentocht. Ruim 30 vrijwilligers hadden we vooraf en zondag ingeschakeld. Voor het uitzetten van de routes, het bemannen van stempelposten en allerlei andere klussen. Maar natuurlijk vooral willen we iedereen bedanken die heeft meegefietst. Heel veel Stompwijkers hebben we gezien, maar ook van verder weg in en buiten de regio kwamen velen naar ons dorp. We hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad en hopelijk zijn jullie er volgend jaar op 7 mei weer bij.
Organisatie Elfdorpentocht