Overig toernieuws

Op koninginnedag staat al jaren lang het rondje Haarlemmermeer op het programma. Zo ook, dit jaar. Om 8 uur stonden we met 12 man bij Het Blesse Paard. Omdat splitsen met zo weinig niet zo zinvol is vertrokken we in 1 groep. Onderweg kwamen we nog iemand tegen zodat we met zijn dertienen waren. Toen we bijna bij de koffie waren kwamen we nog eens 4 leden tegen. Zij dachten dat de start om half negen was en zijn dus om die tijd begonnen aan hun rondje Haarlemmermeer. Alleen reden zij hem linksom in plaats van rechtsom waardoor ze ons nu tegemoet kwamen fietsen. Er volgde nog even een sprintje naar de koffie en toen we allemaal weer fris waren vervolgden we onze weg. Helaas volgde er toen een vervelende valpartij. Het had voor mijn vader een gebroken schouderblad en drie gebroken ribben tot gevolg. Nadat we met zijn allen op de ambulance gewacht hadden vervolgde een groep van 15 man hun weg langs de ringvaart en weer terug naar Stompwijk. Zondag is mijn vader al weer thuisgekomen uit het ziekenhuis, maar moet hij nog een tijd rust houden.
Jurriën Rinsema

In het hemelvaartweekend staan weer diverse tochten op het programma.
Donderdag is de tunneltocht die grotendeels om Rotterdam heen gaat. Voor de A rijders is het ±110km. Willem van Heeringen heeft voor de C rijders de route wat ingekort naar 95km. Zij die mee gaan met het weekend naar Soest kunnen deze nu gebruiken als training. Start van de tunneltocht is om 8.30u bij Het Blesse Paard.
Zondag is het moederdag en dan gaan de A (80km) en B (75km) naar Hekendorp. De C gaat naar Klein Giethoorn (40km). Vertrek om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.
Dan zijn er ook nog een aantal leden die de Ronde van Nederland gaan fietsen en er gaat een groepje naar Luxemburg voor een lang weekend. We wensen hen allen veel plezier en goed weer toe.
Overigens organiseert Toerclub de Tol uit Leidschendam op zaterdag 7 mei de Molentocht met afstanden van 60 en 130km.