Van de redactie

Deze week vliegen de vredesduiven u van elke pagina tegemoet. Elke pagina wordt u eraan herinnerd dat vrijheid een voorrecht is. Terecht wordt er in dit nummer aandacht besteed aan het feit dat dit nu een kroonjaar is. We vinden het leuk om met thema’s te werken en ik zat voor volgende week te denken aan moederdag. Alleen komt dat dan als mosterd na de maaltijd. Vooruit zien is niet altijd makkelijk! Ik wil dus voorstellen dat u de Dorpsketting altijd kunt gebruiken voor de woorden, voor het geval het met de daden niet is gelukt op de geraniummarkt.
Van de verwachte lintjesregen is er niet één druppel in Stompwijk gevallen. Dit jaar zijn er veel lintjes op de borst geprikt van vele actieve vrijwilligers in Leidschendam en Voorburg. Volgens mij lopen er hier ook zat rond, u moet ze alleen zelf voordragen. Ik heb ze zien lopen met Koninginnedag, wat een werk is er verzet om zoveel mogelijk kinderen, maar ook (oudere) jongeren een plezier te doen. Oude tijden herleefden met de Zeskamp en het zou mij niet verbazen als er volgend jaar het dubbele aantal teams meedoen! Wat een heerlijke dag voor jong en oud.
Dan rest de trieste mededeling dat het huisje van geit Bertha in het parkje aan de Dotterbloem leeg staat. Ze heeft een te zware bevalling achter de rug, waarbij eerst het geitje en de dag er na Bertha zelf is overleden.
Red. Petra