Stompwijk ’92 ontvangt gasten uit Polen

De uitwisselingen tussen de zustergemeente Leidschendam Voorburg en Konstancin Jeziorna brengen jaarlijks vele mensen op de been. In het hemelvaartweekend was het de beurt aan Stompwijk’92. Zoals bekend van de club met vele mogelijkheden, is er een interessant programma aangeboden. Op woensdag werden de gasten verwelkomd door het organisatiecomité, gastouders en een vertegenwoordiger van de gemeente Leidschendam Voorburg. Voor een ieder was de eerste ontmoeting wat onwennig, toch was de spanning door de onderlinge humor snel gebroken. Vanwege de lange reis en het drukke programma voor de komende dagen vertrokken de gastouders met hun gasten snel naar hun onderkomen.
In eerste instantie was het programma met name gericht op de Poolse gasten.
Door speciaal georganiseerde activiteiten (steppen in de duinen, midgetgolfen) en het bezoeken aan bedrijven (kaasboerderij) kon men zich snel een beeld vormen. Op vrijdagavond en zaterdag was het survivalweekend waar de jeugd uit Stompwijk en de jeugd uit Polen aan deelnamen. Zondagmorgen vroeg ging de reis weer huiswaarts richting Polen.
Namens de kinderen en begeleiders werden de Stompwijkers bedankt voor hun gastvrijheid. De heer J. Kunst gaf namens de gemeente Leidschendam Voorburg aan dat Stompwijk’92 zich van zijn beste heeft laten zien. Volgend jaar is het de bedoeling een zeskamp te organiseren tussen alle zustergemeenten van Leidschendam Voorburg en daar zullen zeker Stompwijkers bij zijn. Met die woorden namen we afscheid van alle betrokkenen en kijken terug op een geslaagde ontmoeting.
Namens Stompwijk’92 C.Bergen