Manus in het Dorpshuis

Manus Laurey is de nieuwe beheerder van het Dorpshuis. Zijn achternaam doet Franse voorouders vermoeden en ook zijn voorkomen heeft iets zuidelijks. Toch werd hij gewoon uit Nederlandse ouders in Wassenaar geboren en zij zegenden hem met een oer Hollandse voornaam. Manus woont sinds februari in Stompwijk en heeft onlangs het beheer van het Dorpshuis overgenomen. Hij heeft er zin in.

Manus: ‘Ik heb 30 jaar horeca ervaring. Ben in de bediening begonnen en later heb ik zelf een zaak in pacht gehad. Vergeleken met de gewone horeca is het Dorpshuis heel anders. Je werkt met reserveringen dus je weet vooruit waar je aan toe bent. Dat is een stuk overzichtelijker en handig met inkopen. Met de zomer in aantocht staan de activiteiten in het Dorpshuis op een laag pitje, maar vanaf september wil ik een beetje meer leven in de brouwerij.’
In Manus’ hoofd waait een frisse wind wat het Dorpshuis betreft: ‘Ik wil de boel professioneler aanpakken maar eerst wil ik het interieur opknappen. Het ziet er binnen toch een beetje kaal en oubollig uit. Dat kan met weinig middelen een stuk aantrekkelijker gemaakt worden. Verder liggen er nog wat reparatieklussen op een vakkundige aanpak te wachten. Ik heb er al met het bestuur over gesproken dus dat zal wel goed komen. Nee, het gaat geen echte horecagelegenheid te worden, maar een beetje leukere uitstraling kan geen kwaad. Dan kan ik met ingang van het nieuwe seizoen, zeg september, zelf ook wat activiteiten organi seren; wat dingetjes verzinnen om wat meer leven in het Dorpshuis te krijgen. Als er misschien mensen zijn die daar ideeën over hebben, hoor ik het graag. Met alle beperkingen die er zijn, is er best iets te maken van het Dorpshuis.’

Manus wil ook de service uitbreiden. Dat geldt voor de feestavonden zowel als de vergaderfaciliteiten. ‘Laatst had ik een feest van oudere mensen, en toen ik merkte dat ze geen fototoestel bij zich hadden, is mijn vriendin Jacqueline foto’s komen maken. Die hebben we ze later cadeau gedaan. Is toch hartstikke leuk om te doen! Binnenkort krijg ik een bruidspaar dat 50 jaar getrouwd is en die mensen willen een accordeonist meebrengen. Geen probleem, zeg ik dan, moet je doen. Trouwens, als het helemaal nodig is, zing ik zelf. Deed ik in mijn eigen café ook heel vaak. Sammy Davis, Sinatra, Tom Jones, Lee Towers. Ik heb allerlei orkest banden waar ik zo mee mee kan zingen. Heb ik natuurlijk wel een beetje fatsoen lijke geluidsinstallatie nodig. Die is trouwens hard aan vervanging toe. Wat er nu staat lijkt nergens naar. Als je een vergadering hebt of andere bijeenkomsten, moeten die mensen over een fatsoenlijke installatie kunnen beschikken.’
De service uitbreiding van Manus omvat ook de bereikbaarheid via Internet. ‘We hebben een e mailadres nodig en een website natuurlijk zodat we ook via Internet reserveringen kunnen binnenhalen. Wie weet komt er dan vanuit Leidschendam ook wel belangstelling voor het Dorpshuis. Mijn voorstel ligt al bij het bestuur dus dat zal binnenkort wel goed komen.’
Het is zoals Manus zegt, de kosten gaan voor de baat uit. Oftewel nu even verstandig investeren en het Dorpshuis kan weer mee in de vaart der volkeren. Succes Manus!
Voor meer informatie: manus.jacq@wanadoo.nl of 580 3300 of 06 235 484 31

Thea Ambagtsheer