Toernieuws Toerclub Stompwijk

Met Vinkeveen stond er afgelopen zondag een nieuwe rit op de kalender voor de A en B. Velen waren ook nog niet eerder bij deze koffietent geweest en zelfs voor enkele captains was het goed opletten om de juiste route aan te houden. Met de A1 moesten we al snel een extra rondje maken. Het bleek dat Cees aan het eind van de Kniplaan al z’n 2e lekke band had. Hij was al door z’n reservebanden heen en besloot lopend naar huis zou gaan. Dat drong pas aan het eind van de Meer en Geerweg door tot de rest van de groep, dus reden we hem tegemoet via de Dr. v. Noortstraat. Na toch weer de band verwisselt te hebben werd duidelijk dat een scheurtje in de buitenband de oorzaak was. Hij kon er nog wel mee thuis komen en met een ander wiel werd de rit vervolgd. Ruim na 9 uur reden we eindelijk Stompwijk uit. Voor diverse groepen ging de route ook door de Meije. Een heel mooie weg, maar wel oppassen met al die bochten. Eigenlijk moet je dan achter elkaar gaan rijden, want bij iedere bocht kan er een tegenligger aankomen. De A1 kwam ook tot die conclusie toen we plotseling oog in oog met een grote camper stonden. De voorsten konden er nog wel langs manoeuvreren, maar achterin net niet. Eentje kwam naast de weg en rolde de brandnetels in. Net niet het slootje in, net niet tegen een boom, dus we konden al snel weer door. Nu dus wel in een lint rijdend.
De A2 van Jan en Nico reed na de koffie nog verder Vinkeveen in, zodat ook nog een uitzicht over de plassen mogelijk was. Dit was wel een paar kilometer om, maar ook de andere groepen redden het niet om binnen de 100 km thuis te komen. Het werden er uiteindelijk zo’n 110.
Arno van Rijn
Voor de B (10 personen) stond er 90 km op de kalender. Maar onderweg werd al gauw duidelijk dat we dat niet gingen redden. Onze kopman neemt zijn taak altijd serieus en had de rit/koffiestop al verkend. Dat was maar goed ook, want misschien hadden we het anders niet gevonden. Het lag volgens de borden toch echt buiten Vinkeveen. Via Hazerswoude, Koudekerk, Mijdrecht, Den Hoef, Wilnis met 54 km bij de koffiestop. Zo te zien het rustpunt van Toerclub De Merel. De koffiedame was goed voorbereid en alles ging zeer vlotjes. De terugweg ging via Woerdense Verlaat, De Meije. Het fietsen ging soepel, aardig tempootje. Zodat we rond 13.00/13.15 uur met 108 km weer thuis waren.
Marianne de Mos
De C groepen
Het was bij elkaar weer aardig druk langs de Vliet. Zo`n 75 fietsers telde ik. Wij gingen naar Delftse Hout via Nootdorp, waar we al gauw weer voor ‘n afgesloten
fietspad kwamen, het begint al goed!! Later kwamen we nog meer hindernissen tegen, maar konden via omwegen toch op mijn gekozen route komen.
Mooi op tijd kwamen we bij de koffie aan die we lekker buiten zittend konden gebruiken. Het duurt alleen even voor 13 kopjes koffie gevuld zijn, want het is
daar altijd zelfbediening! De C2 kwam ook al gauw met z`n 5en, en hadden de route via de Ackerdijkse plassen gekozen. Terug via de pijlen van de Elfdorpen tocht gereden en kwamen we al om 11.45 uur Stompwijk binnen met 47 km. De andere groep had nog een ommetje gedaan en hadden er 52.
Annie van Rijn