Wielerdag Zoeterwoude op 19 juni

Inschrijven voor Grutronde en Burgerronde Zoeterwoude
Zaterdag 4 juni begint de inschrijving voor Grutronde en de Burgerronde op de Wielerdag Zoeterwoude die zondag 19 juni wordt gehouden. De Grutronde is voor de jongens en meisjes van de basisscholen, deelname is gratis. Voor de burgerronde voor inwoners en oud inwoners van Zoeterwoude en Stompwijk is het inleggeld € 5,00
In maar liefst 4 categorieën rijdt de schooljeugd zijn rondjes tijdens de Grutronde Hoewel deelname gratis is, is het wel van belang dat de jeugd zich tijdig aanmeldt. Dat kan vanaf zaterdag 4 juni bij Handelskwekerij Floriade, Watertje 15, het bedrijf is al 15 jaar sponsor van de Grutronde. Voor de schooljeugd klinkt om 13.00 uur het startschot.
Bij de Burgerronde zijn nieuwe ontwikkelingen te melden. Voormalige inwoners van Zoeterwoude en Stompwijk kunnen ook deelnemen. Hiermee komt het wielercomité tegemoet aan de wensen van recreatiewielrenners die – veelal noodgedwongen – verhuisd zijn omdat in Zoeterwoude of Stompwijk geen geschikte woonruimte beschikbaar was. Een verhuizing had tevens tot gevolg dat deelname aan de Burgerronde uitgesloten was.
Nieuw is ook dat de Burgerronde niet langer, zoals jaren het geval was, het slotnummer opvoeren van de wielerdag. Het sein tot vertrek wordt op 19 juni gegeven om 14.15 uur. Aanmelden voor de Burgerronde kan uitsluitend tijdens de openingsuren bij De Grim Sport, Dorpsstraat 5 te Zoeterwoude.
Namen van deelnemers die zich tijdig hebben aangemeld komen vanzelfsprekend in het programmaboekje dat het wielercomité uitgeeft.