Gezinswandeling door Park Rozenrust

Ria Hoogstraat en Charlie van Marrelo verzorgen op zaterdag 11 juni namens de Stichting Bomen Over Leven een gezinswandeling door park Rozenrust in Leidschendam. Het is bijna zomer en er vliegt, zoemt en kruipt heel wat klein grut rond in het park. Waar wonen ze en wat eten ze? Worden ze misschien zelf gegeten en wat doen ze daartegen? Hebben de bomen en planten last van ze of juist gemak? De gidsen die deze excursie verzorgen weten de antwoorden en zijn benieuwd naar uw vragen. Zij zijn goed thuis in dit Leidschendamse park, het restant van een tuin in Engelse landschapsstijl, die omstreeks 1850 is aangelegd door de beroemde tuinarchitect Zocher. In 1955 kocht de gemeente Leidschendam het buiten van de laatste eigenaar. Het huis werd een restaurant, de tuin werd een voor ieder toegankelijk park met een eigen ingang naast de vroegere tuinmanswoning.
Start: om 14.00 uur bij de parkeerplaats park Rozenrust, duur ongeveer anderhalf uur. Veursestraatweg 102 A, Leidschendam. Bereikbaar met bus 45. De wandeling is geschikt voor rolstoelgebruikers, maar honden mogen niet mee. Aanmelden is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage op giro 4032484 van de Stichting Bomen Over Leven te Zoetermeer, onder vermelding van: excursie 11 juni, is welkom. Meer informatie over de Stichting is te vinden op www.bomenoverleven.nl