Juni – Maand van het Spannende Boek

in de bibliotheek
Onder het motto In het spoor van de thriller – Van Amsterdam tot Venetië staan tijdens “De Maand van het Spannende Boek” thrillers centraal waarin de beschrijving van de omgeving een grote rol speelt. Het thema doelt op de veelal nauwkeurige en sfeerbepalende beschrijvingen van stad, dorp of streek die voor lezers vaak een aanleiding zijn om die boeken te lezen.
Prijsvraag
De bibliotheek geeft aan iedereen die twee of meer spannende boeken leent in de maand juni, het boekje Plaatsen van misdaad; fragmenten uit dertien topthrillers cadeau. De lezer kan op die manier kennismaken met dertien actuele titels. Deze boeken staan bij de tentoonstelling over “De Maand van het Spannende Boek” in de bibliotheek ter inzage. Wie alle dertien antwoorden goed heeft kan meedoen met een prijsvraag waarbij een compleet verzorgde reis voor twee personen naar Venetië met de Orient Express wordt aangeboden. Bovendien zijn achterin het boekje bonnen opgenomen, die recht geven op korting op boeken in de boekhandel.
Gouden Strop 2004
(jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandse spannende boek)
De vijf genomineerden voor de Gouden Strop 2004 zijn: Misbruik wordt gestraft – René Appel; Verminkt – Patrick De Bruyn; De eetclub – Sakia Noort; Groene vrijdag – Elvin Post en Onrust – Esther Verhoef.
Woensdag 23 juni zal de vakjury onder voorzitterschap van Els Roes in de Stadsschouwburg Amsterdam bekend maken wie de winnaar is van de 17e Gouden Strop. Dat gebeurt in een uitzending van TV3, de dagelijkse talkshow op Nederland 3.