Heren B Stompwijk 92 kampioen

Op 12 juni begonnen we met één speler minder dan normaal aan de wedstrijd. We moesten deze speciale kampioenswedstrijd winnen. De spelers uit Zoeterwoude en Leiden waren licht gespannen en hadden er veel zin in. We speelden in Naaldwijk in sportpark de Hoge Bomen. Op het veld waar wij speelden, speelt normaal Westlandia. Deze dag waren er daar meerdere kampioens en degradatie wedstrijden.
De wedstrijd was tegen Northa/Concordia. Die het binnenseizoen al kampioen waren geworden. De wedstrijd was om 11.00 uur ’s ochtends en het weer was al goed. Dus goede omstandigheden om te spelen. De scheidsrechter gaf het beginsignaal, maar we begonnen niet goed aan de wedstrijd. Dit bleek ook uit dat we al snel 4*1 achter kwamen te staan. Ook de eerste strafworpen tegen ons was al snel gegeven. Voor de wedstrijd was als tactiek afgesproken dat de nummer 2 van Northa persoonlijke dekking kreeg. Dit omdat hij gevaarlijk kan zijn als hij de bal krijgt. Voor de spelers van Stompwijk’92 was het aan het begin even moeilijk om te wennen aan de 5*1 verdediging. Die ene man dekte de nummer 2 dus. En de rest blijft op de cirkel verdedigen. Maar gelukkig kregen we dit na ongeveer 5 minuten goed door en konden we goed verder spelen. Het ging zelfs zo goed dat wij onze achterstand van het begin van de wedstrijd hadden kunnen wegwerken en zelfs 10*6 voor kwamen te staan aan het einde van de eerste helft.
De toeschouwers vonden het allemaal goed gaan en kregen er steeds meer vertrouwen in dat we deze wedstrijd konden winnen. Ook de coach was tevreden over ons spel. Volgens de coach konden we winnen als we op dit niveau door gingen. En onze tactiek werd goed toegepast, want nummer 2 van Northa had weinig kansen gehad.
In de tweede helft begonnen we met veel goede moed. Het was ook wel te zien dat de spelers van Northa een goede bespreking hadden in de rust, want wij waren onze voorsprong in een paar minuten al bijna kwijt. Het werd 10 9. Nog wel in het voordeel voor ons, maar het werd wel weer heel spannend. Ook in de tweede helft kregen we 2 strafworpen tegen. Toch wist de keeper ook nog wel wat strafworpen te houden dus dat was mooi. Het liep heel gelijk op, maar we bleven wel de hele tijd voor staan. Aan het eind van de wedstrijd werd het zelfs nog 18*18. Dit betekende dat als dit de eindstand zou worden dat Northa kampioen zou worden, want die hadden ook al genoeg aan een gelijk spel. Ze probeerde nog tijd te rekken, maar door een aanvalsfout kregen wij de bal weer en konden wij een aanval opbouwen en zo proberen te scoren. En dat lukte. Het was 19*18. En toen ging het bijna mis. Ze kregen hun laatste penalty. Maar we hadden toen heel veel geluk, want hij gooide op de paal. Het feest brak al bijna los. Bij de aanval die daar op volgde hoorde we van de scheidsrechter dat we nog 15 seconden hadden. Dat wordt dus de wedstrijd uitspelen zeiden sommige. In de allerlaatste seconde dacht er één, ik gooi nu maar want we hebben niet veel tijd meer. Hij maakte nog een doelpunt ook. Het was 20*18. Daarna floot de scheidsrechter af. En toen brak het feest los. We waren voor het eerst kampioen geworden en dat mag gevierd geworden.
Wilbert Hockx