A EN B junioren

PLAATSEN ZICH VOOR DE N.K. BEACH HANDBAL
Zondag 12 juni werden de voorrondes voor het NK Beach geseeld aan het strand van de Wassenaarse slag. Dit jaar is deze organisatie in handen van Olympia uit Wassenaar en Stompwijk’92. Het is dan ook extra leuk dat zowel A als B junioren dames van Stompwijk 92 zo succesvol waren. Alleen de Heren senioren konden met 4 gelijke spelen, niet verder naar het NK. Ze maakten er trouwens wel een show van en de wedstrijden waren een feest om naar te kijken.
De B dames wisten alle wedstrijden te winnen, waaronder de finale zelfs met grote overmacht. De A dames hadden (zoals verwacht) het zwaarder, maar gaven uiteindelijk enkel tegen Hellas een gelijk spel af. Deze wedstrijd werd beslist met een sudden death. In de eerste de beste aanval werd direct coolbloedig gescoord door Dorien. In de finale troffen ze oud concurrent Wings aan. Ook dit werd een gelijk spel. Hier moesten shoot outs de beslissing brengen. Dit zijn vijf superspan nende penalty’s, waarbij eerst de keeper aangespeeld moet worden. Hierna krijgt de speler van de keep de bal in het veld weer terug, ze neemt drie passen en dan moet ze zien te scoren. Wings ging tot tweemaal toe in de fout met het niet correct aanspelen.
Een pingel werd gehouden en de zware last drukte op de schouders van Ilse Hilgersom.
Ze leek er niet warm of koud van te worden en besliste de plaatsing door te scoren.
Samen met de B junioren gaan ze naar het NK, wat eveneens in Wassenaar gespeeld wordt op zondag 26 juni. Het is zwaar werk voor de meiden want je krijgt enorme gespierde kuiten van het hardlopen in het zand. De spelregels zijn totaal anders en dat maakt het extra flitsend om te zien.
Een co productie van Leo en Petra