JUNI: MAAND VAN HET SPANNENDE BOEK

Helaas was vorige week het verkeerde persbericht ( juni 2004) gestuurd. Hieronder het juiste persbericht

Al enkele jaren is de maand juni de Maand van het Spannende Boek. Een vakjury, bestaande uit Sonja Barend, Daan Nijman (boekverkoper te Roden), Gijs Korevaar (thrillerrecensent Haagsche Courant), Berry Kessels (recensent De Gelderlander) en Ineke van den Bergen (thrillerrecensent De Volkskrant) koos uit de vijf genomineerden het boek Dood van een soldaat van de belgische auteur Johanna Spaey.
De winnaar van de Gouden Strop werd zondagavond 5 juni bekend gemaakt in het programma de TV show van Ivo Niehe.
Dit jaar staan misdaadromans centraal die zich vooral afspelen in de relationele sfeer. Het is het tweede jaar dat de Openbare Bibliotheken hun leners een pocket cadeau doen: In eigen kring. In deze pocket maken leners kennis met actuele thrillers, er zitten kortingsbonnen in en een prijsvraag, die kans biedt op een bijzondere 9 daagse reis tussen Singapore en Bangkok met de Eastern & Oriental Express.
In de drie locaties van de Bibliotheek Leidschendam Voorburg zijn tentoonstellingen ingericht over deze activiteit, met de bijbehorende spannende boeken.
Genomineerd voor de Gouden Strop waren: René Appel met Loverboy, Chris Rippen met Eeuwige stranden, Esther Verhoef met Onder druk en Simon de Waal met Cop vs Killer.