Toerclub

Weekeind Soest 10 11 en 12 juni

Met zijn 14 en zijn we een weekend naar Soest geweest.
Willem en Elly v. Heeringen, Cees en Mar v.d.Meer, Marianne de Mos, Nico v. Vliet, Kees en Elly Lelieveld, Wim Overdevest Sr, Toos Oudshoorn, Annemarie Overhand, Albrecht Kleinjan en Jan en Annie v. Rijn. Willem v. Heeringen had de organisatie in handen en had een paar mooie route s uitgestippeld.
Na de koffie bij Ruud en Josè vertrokken we vrijdagmorgen om 10.00 uur.
Het was een gemengd gezelschap van een paar A, B en 7 C leden.
Lekker voor de wind ging het, voor nog een bakkie stopten we bij een leuk tentje aan de Rijn bij Bodegraven. Daarna weer verder en kwamen we op paadjes waar wij nooit komen. In Maarssen gebruikten we de lunch, toen hadden we er 55km. opzitten.
Tegelijkertijd begon het te regenen dus dat troffen we.
Dan verder voor het laatste stuk, toen was het weer droog, en kwamen we om 16.15 uur in Soest aan bij de Stayokay (vroeger jeugdherberg) met 78 km. op de teller. Onze bagage was er inmiddels ook, meegenomen door Wim Overdevest en zijn vriendin Ilona. Na het douchen stond er een 3 gangen buffet klaar. Daarna gingen we allemaal weer even de calorieën er af lopen en na een uurtje stond de koffie klaar.
Het borreltje lieten we ons ook goed smaken en van lieverlee ging de een na de ander zijn (stapel)bed opzoeken. Om 8.30 uur kwamen we allemaal weer bij elkaar voor het ontbijt en om 10.00 uur stonden de fietsen weer klaar voor vertrek. Vandaag stond er een mooie tocht voor de omgeving van Soest gepland.
En dan rij je door het veelal bosrijke gebied. Mooi is het daar, alleen jammer dat het zonnetje er niet zoveel was. De koffie dronken we in Woudenberg, waar het een drukte van belang was, vanwege een braderie.
Dan weer verder en stopten we pas weer in Odijk voor een soepje of uitsmijter.
Daar waren we wel aan toe want de teller stond toen op 57 km.
Met wat meer wind gingen we door en kwamen we om 16.45 uur op ons adres aan, met op het laatst nog een klein buitje.
Na een koude of warme douche konden we gaan BBQ en, gelukkig was het droog geworden en hadden we wel trek in al dat lekkers. s Avonds werd er wat gesjoeld of gekaart en kwamen ook de sterke verhalen over tafel.
Het was al de andere morgen toen we gingen slapen, tenminste als dat lukt met al die bomen die werden omgezaagd!!
Zondagmorgen de tassen weer inpakken en na het beschuitje en de groepsfoto op pad voor de terugweg. We reden het eerste stuk ook weer door de bossen, sommige dachten zelfs dat we weer richting Soest gingen.
De koffietent die gepland was, was nog dicht dus reden we verder om toen te stoppen bij een gelegenheid aan de Loosdrechtse Plassen.
Had ook wel leuk geweest als de zon had geschenen, maar hij liet vandaag ook verstek gaan. In Nieuwkoop, ook aan het water, genoten we van de broodjes en dergelijke en maakten we ons op voor de laatste etappe. Dan kom je op huis aan en trotseerden we de tegenwind, dus waren we mooi op tijd in Stompwijk om 16.00 uur, en nu hadden we er ook weer 83 km. Even een afzakkertje bij Ruud en José, en we gingen, moe maar voldaan, allemaal weer op huis aan.
Willem en iedereen die meegeholpen hebben om dit weekeind te doen slagen, VAN HARTE BEDANKT, het was erg gezellig.
een uitgebreider verslag volgt in het clubblad) Annie v. Rijn

Toernieuws Toerclub Stompwijk
Een rustige ochtend zondag bij de start. Een groep van 14 leden was een weekend weg naar Soest en vele anderen hadden een feestje gehad op zaterdag. Ruim 40 leden kwamen toch nog aan het vertrek voor de tocht naar de Meije. Ons vaste café heeft een verbouwing ondergaan en is overgestapt op volledige zelfbediening. Dat zagen we niet zo zitten, dus werd besloten een andere koffietent een paar kilometer verderop eens te proberen. Zij waren vooraf niet op de hoogte van onze komst, maar dat bleek geen probleem.
Wij met de A1 waren met 10 en reden eerst met een wijde boog om de Meije heen. Vervolgens de slingerweg op en bij “De Halve Maan” even gezwaaid, maar wel doorgereden. Het A2 groepje van Aad (zonder Aad) zat al aan de koffie. Bij het opgeven van onze bestelling bleek er een aanbieding van 2 koffie met punt voor €4,00. Niet verkeerd, dus was er ineens veel meer animo voor de punten. De barman hield toch nog een punt over en bood ons die gratis aan. We moesten zelf maar kijken wie ‘m nam. Volgens mij was het een truc om te zorgen dat de captain z’n groep vaker naar dit adres zou sturen, maar de punt was wel lekker.
Ook de B en de A2 van Jaap arriveerden al snel, maar toen wij weer op weg waren kwamen we er nog 3 van de A2 tegen. Het is mij nog steeds niet duidelijk waar die nu vandaan kwamen.
De terugweg verliep met vooral tegenwind wat moeizamer. Toch kwamen we mooi aan de afstand, want na 102km volgde het sprintje tegen de Geerbrug.
Arno van Rijn

De C groepen
Doordat een gedeelte van de C1 groep deel nam aan het weekend naar Soest, was de opkomst zondagmorgen niet zo groot. Er waren er 3 van de C2 en maar 1 van de C1. Door de stevige wind en de toch wel lange afstand zagen ze het niet zitten helemaal naar de koffietent in de Meye te gaan, dus kozen ze voor de koffie bij de boerderij “Meyendel”. Met een ruime omweg kwamen ze toch nog aan de 45/50 km. Ze waren om 11.45uur weer thuis.

Annie v. Rijn

Aanstaande zondag 19 juni staat voor alle groepen de vaderdagtocht op de kalender. Voor de A (80km) en B (75km) betekent dit een rit naar Langevelderslag. De C gaat naar Meijendel voor een rit van 45km. Start is om 8.30u vanaf T.C.
Zondag is ook weer de Ronde van Zoeterwoude. We wensen de deelnemers aan de burgerronde veel succes. Natuurlijk verwachten we ook veel Stompwijkers in het publiek om ze aan te moedigen. De start is om 14.00u.