1e plaats in Weesp voor de Blaasbalgen

De Blaasbalgen beginnen seizoen met 1e plaats in Weesp
Het nieuwe festival seizoen binnen de dweilwereld is weer begonnen en zo trokken De Blaasbalgen afgelopen zaterdag met de touringcar richting Weesp. In dit gezellige centrum werd voor de 10e keer een festival georganiseerd en dit jaar gingen ook De Blaasbalgen eens een kijkje nemen op dit festival. De weergoden waren in het begin van de dag nog goedgezind en zodoende hadden De Blaasbalgen een goede start. Op twee van de vijf podia zou worden gejureerd en er liep een publieks jury rond bij alle podia. De eerste set die gespeeld werd bestond uit allerlei nummers uit het repertoire van De Blaasbalgen. Het publiek genoot zichtbaar en daar doe je het natuurlijk voor. Bij de tweede set zat een jury klaar en hier speelde De Blaasbalgen de set van vorig jaar. Het liep niet helemaal vlekkeloos maar het was erg gezellig en het publiek deed leuk mee. Omdat er een kapel had afgezegd werden De Blaasbalgen gevraagd om de tijd op te vullen en zo stonden De Blaasbalgen ongeveer 40 minuten aan één stuk te blazen. Na ook de tweede set te hebben gespeeld werd het tijd voor de eerste try out voor de nieuwe Sound of Music set. Helaas nog niet in de juiste kleding, maar de muziek moet tenslotte toch regelmatig geoefend worden. De Blaasbalgen waren nog niet begonnen of de regen viel met bakken uit de lucht. Natuurlijk speelden De Blaasbalgen stug door en dat werd gewaardeerd door het publiek dat ook gewoon bleef staan om deze set eens goed te beluisteren. Na nog enkele optredens (en invalbeurten) te hebben gespeeld was het tijd voor de prijsuitreiking. Na de hele rits van kapellen bleek dat De Blaasbalgen de eerste prijs behaald hadden en dat was natuurlijk een uitstekend begin van het nieuwe seizoen. Dat belooft nog wat als straks de kleding van The Sound of Music ook af is en er een spetterende show gegeven kan worden. Het eerstvolgende festival is in Nootdorp. Tussentijds zijn De Blaasbalgen nog te zien in De Parade van Nootdorp en op o.a. de peurbakkentocht in Leiden en enkele privé feesten. Hou voor het laatste nieuws de homepage in de gaten ! www.deblaasbalgen.nl