Ans Luiten Jongste Jeugd Toernooi

Zaterdag 11 juni j.l. werd op het handbalveld Haasbroek in Zoeterwoude voor de eerste keer het Ans Luiten Jongste Jeugd Toernooi gehouden. Bij dit kleinschalige toernooi voor de mini’s en jongste D jeugd, ter nagedachtenis aan Ans Luiten, deden ruim 140 kinderen van verschillende handbalverenigingen mee. Voor de D jeugd is er al een veld aanwezig, maar voor de mini’s werden er 2 veldjes op het terrein van de Zoeterwoudse schaatsclub gecreëerd, met strakke lijnen van de familie Moes. Een prachtige collage van Ans met de mini’s door de jaren heen, gemaakt door Helmi, krijgt een mooie plek in de kantine, zodat iedereen kan zien, waarom dit toernooi georganiseerd wordt.
Het lijkt een ware invasie, als alle teams met begeleiders en ouders arriveren, met kleedjes en stoelen heeft iedereen binnen no time een plekje langs de kant gevonden; het toernooi kan beginnen. Het is prachtig weer en de kinderen doen goed hun best, de anderen die even niet hoeven te handballen, vermaken zich prima. Ze kunnen een spelletje doen, lekker springen op het luchtkussen en er stond een echt schminkteam klaar, deze meiden hebben het druk gehad !
Marieke schepte de lekkerste ijsjes die gesponsord werden door de fam. Luiten.
Na een heerlijke middag handballen werd Foreholte bij de D jeugd winnaar. Bij de mini’s werd er een echte finale gespeeld tussen Odis en Rijnstreek, na verlenging ging Rijnstreek met de wisselbeker naar huis. Het toernooi werd afgesloten met ’n broodje worst en patat, waarna de kinderen met een vaantje en een gevulde maag huiswaarts keerden.
Gezien de reacties, kunnen we terugkijken op een geslaagd toernooi, waarbij we zeker alle vrijwilligers hartelijk willen bedanken voor hun medewerking !
Namens de organisatie, Ankie, Anneke, Marieke, Rina en Margret.