Toernieuws Toerclub Stompwijk

De A1 vertrok afgelopen zondag met een klein groepje van 5 personen. De rest van de meute had ‘s middags de Ronde van Zoeterwoude en gingen begrijpelijkerwijs niet daarvoor nog even trainen. Met de vijf reden we in stevig tempo naar Meijendel en gingen toen richting Scheveningen. Eerst over een hoge pukkel en vervolgens rechtsaf de Zeereep op. Een stukje met vijf klimmetjes en zeer slecht geplaveide steentjes. Aan het eind linksaf en daar kwamen we weer voor dezelfde hoge pukkel te staan. Door naar Wassenaar met een uitsapje door Rijksdorp met een gemeen klimmetje. Verder door de duinen naar Katwijk en Noordwijk. In Noordwijk aangekomen direct een serie lastig te nemen klimmetjes en door de duinen naar Langevelderslag.
Bij ome Jan was het zo druk dat we maar bij de buurman zijn neergestreken voor de koffie. Op de terugweg zijn we via de Zilk de duinen uitgereden om de strandgangers te vermijden. Bij de Zilk rechtsaf gegaan over een stil weggetje parallel aan de provinciale weg. Voor het oude vliegveld Valkenburg gingen we linksaf en langs de N44 naar Wassenaar. Het laatste stuk moesten we iets rustiger rijden omdat Hans kramp had. We hebben lekker gereden over rustige weggetjes en uiteindelijk hadden we 80 kilometer. Paul van Leeuwen.
Vandaag de vaderdagrit naar Langevelderslag. De B wordt steeds groter (15). Vandaag weer een A gastrijder erbij. We kunnen de naam wel veranderen in R groep (revalidatie). Zo hebben we al meerdere A rijders erbij, Aad (heup), Jan Berg (Zoeterwoude/schouder), Frans (knie). En misschien blijven ze wel, want het is altijd gezellig in de B. En er gebeurt altijd wat. Normaal worden sommige verkeerslichten gewoon genegeerd. Maar in Wassenaar wachten we voor een rood licht, terwijl rechtsaf zo was toegestaan. Dit keer volgen we de captain overal. Zelfs als het fietspad eindigt in een grote berg zand. Via de duinen van Katwijk en Noordwijk naar de strandtent. Niet iedereen rijdt makkelijk in de duinen, dus al gauw viel er een gaatje. Maar doordat er door de drukte veel geremd moest worden door de groep, bleef ik ze toch aardig in het zicht houden. Vlak voor de koffietent stonden ze stil. Dacht nog dat ze op mij stonden te wachten, maar nee, iemand was zijn tasje verloren. Dus toch nog als eerste van de B bij de koffie (met 42 km). (op vader Cees na dan, die had al verwacht dat we te ver om zouden rijden, en zat al drie kwartier op ons te wachten) De terugreis ging via Voorhout, Oegstgeest. Hans Heemskerk kwam als een bezetene naar voren rijden. Frans, Frans stoppen. Het leek of er iets vreselijk gebeurd was achter in het peloton. Maar hij moest alleen even naar huis bellen dat hij zijn sleutel had vergeten. De rest van de reis liep voorspoedig. Frans heeft ons weer wat nieuwe paadjes laten zien. Iedereen die niet aan het strand lag, zat op de fiets. Wat een drukte. Met 79 km waren we weer thuis. Marianne de Mos
De C Groepen
Zondagmorgen; een uitgelezen zonnige dag. Voor de eerste keer zo n mooie dag, met temperaturen van wel 30°C. En dat ook nog op vaderdag! Nadat die verwend waren met een ontbijtje verschenen ze ook aan de start. Zo n 60 telde ik er. Wij gingen met zijn 10 en naar Meijendel. Nu eens de route genomen via Voorschoten, Stevenshof, en Valkenburgse meer, waar we tot onze verbazing de B groep uit een doodlopende weg zagen komen en vervolgens een stukje achter ons aan kwamen. Bij de Boerderij aangekomen zat Cock er al met haar groep (6). Zij waren bij de koningin langs geweest in het Haagse Bos.
Na de koffie, waar we na 2 keer het schoteltje met geld geteld te hebben er achter kwamen dat de mevrouw van de bediening toch echt verkeerd gerekend had, konden we verder. Nu met z’n negenen, want er ging er een het strand opzoeken. Terug via Leidschendam om een beetje aan de km`s te komen. We waren om ±12.00 uur thuis met bijna 50 km. Cock en Toos kwamen we op de valreep nog tegen en zij hadden er ± 45. groetjes Annie v. Rijn

Aanstaande zondag 26 juni staat voor de A en B de rit naar Harmelen op het programma. Zij rijden ongeveer 90km. De C gaat naar de Braasemmermeer voor 55km. Start is weer om 8.30u vanaf T.C.
Komend weekend vertrekt ook een groep van 7 man/vrouw naar de Dolomieten om daar een week te gaan fietsen. We wensen hen veel plezier en goed weer toe.