Muizenissen

Onlangs het prachtige weer van de laatste tijd klagen wij er lekker op los. Uiteraard omdat het weer eens te warm is (het is ook nooit goed) maar dit jaar ook omdat we ’s nachts uit onze slaap gehouden worden. Door kikkers! En niet door wat onschuldig gekwaak maar door gebrul, heel hard gebrul. Het zullen wel brulkikkers zijn…We hebben van alles geprobeerd om ze stil te krijgen. We hebben het ze vriendelijk gevraagd, we hebben het middels verbaal geweld gevraagd maar ze trekken zich er niets van aan. Soms lijkt het of ze opgehouden zijn en net als je dan wegzakt om een rem slaapje aan te vangen, beginnen ze weer! Er hoeft maar één kikker aan het begin van de sloot een kik te geven en ze beginnen allemaal. Ik vraag me af waarom ze niet gewoon bij elkaar gaan zitten zodat ze niet zo hoeven te schreeuwen maar als ik ze dat voorstel is dat tegen dovemansoren. Dan is er nog de mogelijkheid om een Ooievaar of Reiger in te huren maar dat blijkt toch moeilijker dan ik dacht. De Ooievaar zie ik wel eens boven de Drie Molens cirkelen en de Reiger komt alleen als wij aan het vissen zijn omdat we hier te maken hebben met een gemakzuchtige reiger. Hij heeft alleen dikke pech want ik vang toch niks. Geen vorentje, geen brasem en al helemaal geen karper! Terwijl die laatste zich toch met grote regelmaat vertoond wanneer hij ons voerplekje bezoekt maar happen naar de baas, nee, niks daarvan. Conclusie? Vissen en vogels zijn tegenwoordig veel te bijdehand! Net als kinderen. En dat is allemaal de schuld van Discovery Channel en Animal planet. Want daar zie je programma’s die je precies vertellen hoe je een vis moet vangen, alhoewel het me opvalt dat je alleen de beelden ziet wanneer ze iets aan de lijn hebben. Je ziet ze niet urenlang turen naar de dobber zoals ondergetekende. Trouwens, als ik na een uur of twee denk dat het beter is om te stoppen, beweegt ineens de dobber zó intens dat ik weer níet kan stoppen! Zwaar irritant is dat en een aanslag op mijn schaarse vrije tijd. Gelukkig begint over een paar dagen de Zomervakantie zodat ik lekker kan gaan uitrusten van alle voorgaande stress. Van de zes weken heb ik er drie vrij en dan kan ik mooi boeken gaan lezen over irritante kikkers en eigenzinnige vissen en vogels. Op de Veluwe want daar brengen wij onder andere een deel van de vakantie door. En aangezien daar meer hei dan water te vinden is hoeven we ons denk ik alleen maar druk te maken over krekels, de zogenaamde brulkrekels en wilde zwijnen. En dan gaan we s’avonds lekker darten want dat schiet er de laatste tijd ook bij in. En die karper ga ik dan na de vakantie er uit halen want dan heeft ie een paar weken geen voer gehad en snakt ie naar mijn hakie met aas. Gelukkig ben ik optimistisch aangelegd! Arjen Veldhuizen