Klavertje Vier fietsvierdaagse

Afgelopen week organiseerde Toerclub Stompwijk alweer voor de 8e keer de avondfietsvierdaagse. Onder redelijk goede omstandigheden reden iedere avond vele fietsers de mooie routes. Op dinsdag begonnen we met een rit door de polders richting Zoeterwoude. De stop werd gehouden in restaurant Groenendijk langs de Rijndijk. 214 deelnemers van 5 tot ruim 80 jaar reden deze route. Op woensdag viel er een enkel regenbuitje en kwamen 190 fietsers aan de start. Via de Weipoort reden ze naar Benthuizen waar bij snackcafé De Marcel’s de controlepost was. De terugweg ging langs het Noord Aa en enkele andere plassen in Zoetermeer. Donderdag was het weer een stuk opgeknapt en kwamen 200 fietsers een zeer mooie route richting Wassenaar rijden. Eerst reden zij door de Vlietlanden en langs de rand van de Leidse Stevenshof naar het bruine café Maaldrift. Zo vlak langs de Rijksstraatweg lijkt het met de ouderwets gezellige inrichting toch nog steeds wel of de tijd daar een tijd stil gestaan heeft. Daarna volgde de voor velen favoriete Landgoederenroute.
Vrijdag gingen we een heel andere kant op, want via het Zoetermeerse Westerpark reden we naar Nootdorp. Bij restaurant “De Vang” kon iedereen weer een stempel ontvangen en verder rijden via Ypenburg en Leidschenveen. Sommigen gingen in het Westerpark echter een heel andere weg, door een kleine onduidelijkheid in de route. En de laatste route was toch al wat langer dan gemiddeld, dus het was in de kantine even wachten voor iedereen terug was.
Even na half 10 konden dan toch de jongste en oudste deelnemers gehuldigd worden. De jongste jongen en meisje waren dit jaar slechts 5 jaar. Echt een knappe prestatie om dan toch die 4 avonden de hele route te fietsen. Waar de jongsten ieder jaar weer andere zijn, zijn de oudsten al een aantal jaren dezelfde. Maar volgens dhr. Bos moet dat juist een uitdaging zijn voor de overige deelnemers om net zo lang mee te blijven doen tot zij zelf eens gehuldigd kunnen worden.
De prijsvraag van dit jaar bestond weer uit het vinden van de locatie waar enkele foto’s genomen waren. Voor velen een uitdaging om onderweg goed op te letten, hoewel er altijd zijn die bij de start al weten waar het is. Uit diegenen die alle 4 foto’s goed hadden werd de winnaar getrokken die een mooie map met 100 fietsroutes in Nederland kreeg.

We willen graag alle deelnemers die de vierdaagse hebben uitgereden feliciteren met hun prestatie en hopen dat jullie volgend jaar weer meedoen. Tevens dank aan de helpers in de kantine en de sponsors Garage Janson en de Rabobank voor hun bijdrage.