Toernieuws Toerclub Stompwijk

Na een weekje fietsen in de Dolomieten en al 3 keer achtereen hebben moeten overslaan op zondag was het lekker weer een clubtocht mee te kunnen fietsen. Aan de start stonden velen weer klaar voor de rit naar Maasland. Onder hen ook Rob uit Zoetermeer, die we in ons hotel in Italië tegenkwamen en de hele week met ons meegefietst is. Hij wilde nu ook wel eens zien hoe het er op zondag aan toe gaat bij ons. Met de A1 (11 man) reden we via Delft naar Monster en vandaar door de duinen naar Hoek van Holland. Een eindje langs de Nieuwe Waterweg en dan naar Maasland. Daar was het terras al bezet door andere groepen en moesten we dus binnen zitten. We kozen voor de serre, maar waarschijnlijk was het in het café toch koeler geweest. Nu zaten we nog erger te zweten dan op de fiets. Op de terugweg reden we na Pijnacker via het Balijbos naar Zoetermeer zodat we ook de nieuwe fietsbrug over de A12 even konden testen. Je gaat er zigzaggend omhoog en daarbij moest ik toch even terugdenken aan de stuwdam in Allemont (Alpen). Het was nu niet zo druk als daar, maar we waren duidelijk niet de enigen die even een kijkje kwamen nemen. Ook deze brug draagt weer bij aan de vele mogelijkheden die je als captain hebt bij het plannen van een route. Na ongeveer 95km waren we weer terug in Stompwijk.
Arno van Rijn
Vandaag weer een grote B ploeg (13). Maar helaas lieten de dames het een beetje afweten en waren er 12 mannen. Dat was weer te merken, want ze werden veel afgeleid onderweg door de hardloopsters en vrouwelijke skeeleraars. Het ging dus niet hard genoeg voor ze, want ze hadden tijd zat om alles na te kijken. Via Nootdorp/Pijnacker/Vlaardingen naar Maasland. Met 38 km bij de koffie. Om aan de kilometers te komen nog een omweg via Maasdijk. Daarna richting Delft/Nootdorp en via Forepark richting Stompwijk. Vandaag waren de Leidschendammers het eerste thuis met zo n 77 km. De rest kwam aan de 85 km.
Marianne de Mos
De C groepen
Onze groep bestond uit 5 personen en de C2 uit 3. Na wat getwijfel besloten ze toch om met ons mee te rijden. Via de Vliet en Ypenburg ging het richting Delft. We hadden er lekker de gang in, met wind mee, toen we bij het kruispunt bij “Het Haantje” moesten klunen. Ze waren aan het asfalteren en walsen!! Dat maak je toch niet veel mee op zondag. Onze weg vervolgd via t Woudt en toen was er koffie. Er waren al een paar groepen en wij konden ook lekker op het terras zitten en even bijkomen.Terug de pijlen van de 11dorpentocht gevolgd en via het Balijbos terug, want ik wilde nog even de nieuwe fiets – en voetgangersbrug over de A12 meenemen. Deze mooie brug, waar je zigzaggend naar boven gaat en die wel 139 meter lang is was afgelopen vrijdag geopend. Er was dan ook veel bekijks van andere fietsers en voetgangers. Daarna nog een stukje langs het Westerpark waar we nog even tegen de wind in moesten. Het was inmiddels wel al laat geworden (12.45 uur) en ook het aantal kilometers was flink boven het geplande (70) en dat valt tegen als je op tijd thuis wil zijn! Maar verder hebben we lekker gefietst met veel mooie wegen.
groetjes Annie v.Rijn
Ondanks de kermis!!!!!
Aanstaande zondag valt weliswaar middenin het Stompwijkse kermisweekend, maar er wordt gewoon gefietst. We rijden met de A en B naar Noorden voor een rit van 80km. Ook de C gaat fietsen en proberen nu op tijd thuis te zijn. Zij rijden naar Rijpwetering (55km). Start is weer om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.