dronken van de lucht

17 Juli Stompwijkse feest, Dronken van de lucht
Ja, ik was er weer aan toe, de oude bekende kermis van Stompwijk. En wel op zondag avond tussen negen en tien uur. Ik heb genoten van de niets veranderde opzet van het feest. Het gaf mij weer ‘n thuis gevoel zoals vroeger. Na de zuurstokken, trekkast en touwtje trekken
kwam de grote tent in zicht. Mijn mond viel open en voordat ik wat kon zeggen kwam mijn engelbewaarder al met bier aan. Mensenlief de hele wereld is veranderd. Zelfs dat dorpsbier blijft mij verbazen. Vanuit de tankauto, zo de kelen in. Ik dacht alleen vroeger dat het feest op ’n grasveld was. Nu zag ik iets anders op de grond. ’n soort plastic bestrating
In de vorm van bier bekers?? Misschien moet dat wel voor de veiligheid. Ik ben toch blij dat het bestuur meedenkt, dat dit festijn zo nog ’n lang leven krijgt om zo door te blijven gaan. Jammer dat ik moest rijden. Ik had graag nog wat bestrating willen aanpassen.
Misschien ’n goed idee voor het volgende jaar, als ik met de taxi kom.
Wybo Suijten uit Scheveningen