Bomen over leven

De natuur online
De Stichting Bomen Over Leven uit Zoetermeer biedt met ingang van augustus nieuws en achtergronden over de natuur aan op haar website www.bomenoverleven.nl . Op de pagina Natuur Net Nieuws vindt iedereen met belangstelling voor de natuur een breed scala aan onderwerpen. Steeds terugkerend is een aantal vaste rubrieken, waaronder de rubriek Natuur Plus. In Natuur Plus wordt maandelijks een ander natuuronder werp voor het voetlicht geplaatst. De rubriek kenmerkt zich door zijn vele aardige en nuttige weetjes en kan dan ook een waardevolle basis zijn voor scholieren die een spreekbeurt of werkstuk over een bepaald natuuronderwerp willen houden. Lezers van de digitale nieuwsbrief Natuur Net Nieuws kunnen bijzondere natuur waarnemingen melden, vragen over de natuur stellen en digitaal een speciale natuurfoto sturen. De aangeboden informatie in Natuur Net Nieuws mag door iedereen vrij worden gebruikt. Met deze interactieve natuur online service hoopt de stichting nog meer natuurliefhebbers te kunnen bereiken en de belangstelling voor de natuur verder te stimuleren.
Avondwandeling landgoed Clingendael
Monique van den Broek en Geke Verspui nemen belangstellenden op woensdag 27 juli namens de Stichting Bomen Over Leven mee op een avondwandeling door het Haagse landgoed Clingendael. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen.
Landgoed Clingendael is in elk seizoen een mooi gebied om rond te kijken en te wandelen, maar op een zomeravond is de sfeer wel heel bijzonder. Boven het water dansen de grote libelles op zoek naar voedsel en als het schemerig is geworden zijn er wellicht vleermuizen waar te nemen. Op het dak van huis Clingendael zit vast weer een scholekster te broeden. Misschien zien we hem terwijl hij zijn jongen voer komt brengen.Tijdens zo n avondwandeling is het goed voor te stellen hoe hier vroeger de adel de zomer doorbracht, wandelend langs de vijvers en watertjes, genietend van de vogelgeluiden. Start om 19.00 uur bij de brug over de tankgracht aan het einde van de Van Brienenlaan, Wassenaar. Vanaf het einde van de Wassenaarseweg, Den Haag via het fietspad langs de Van Brienenlaan is het 10 minuten lopen.Vanaf het eindpunt van buslijn 18, halte Clingendael, is het 15 minuten lopen. Parkeergelegenheid voor uw auto vindt u aan de Van Brienenlaan of aan het eind van de Wassenaarseweg. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Honden mogen mee, mits aangelijnd. Rolstoelge bruikers zullen soms moeten omrijden over verharde paden i.v.m. de vochtigheid van een deel van de route. Een vrijwillige bijdrage is welkom op postgironummer 4032484 van de Stichting Bomen Over Leven, postbus 7124, 2701 AC Zoetermeer, onder vermelding van: excursie 27 juli . Op de website van de Stichting www.bomenoverleven.nl leest u hoe u in aanmerking kunt komen voor een gratis tekenverwijderset.