Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag reden alle groepen de clubrit naar Leimuiden. Met een twijfelachtig gevoel reden we naar de start, zouden we het droog houden tijdens de rit? We dachten van niet. De voorspellingen waren ook niet zo gunstig, regen en onweer en de temperatuur was ook matig, maar 13C. Daarom viel het aantal nog mee wat er bij T.C. stond, zo`n 45.Wij van de C1 waren maar met z n 4 en en kozen voor de Vlietlanden, Cronestein en langs het spoor naar de Rijndijk. Dan Koudekerk, Lagewaard naar het pad langs de Woudwetering. Via Woubrugge en Rijnsaterwoude op naar de koffie. Daar waren we onderhand wel aan toe. We hadden al heel wat wind te verduren gehad en zaten voor ons doen al aardig aan de kms.(36) We lieten ons de (goedkope) koffie goed smaken, terwijl we net aan buiten konden zitten. (Er vielen een paar spetters)
De C2 ook met zijn vieren, kwamen ook bij ons zitten en zij hadden de route Hoogmade en de Ringvaart al gehad, wij namen die op de terugweg. Bij Nieuwe Wetering even voor de brug wachten, al fantaserend welk jacht we zouden kopen als we de jackpot zouden winnen! Dan nog Rijpwetering en Leiderdorp en via Roomburg. Langs de Vrouwenweg samen verder, de andere gingen door langs de Vliet. Om 12.30 uur zat deze rit er weer op en vonden we dat we het hartstikke goed getroffen hadden met het weer. Later ging het wel regenen en onweren!
We hadden ruim 60 km. De C2 waren wat later thuis, die zaten zo lekker dat ze nog een 3e bakkie namen! Zij hadden er ± 55.
groetjes Annie v. Rijn
Over veelal natte wegen reed de A1 een ruime route via Boskoop en Zwammerdam. Over de hefbrug van Boskoop was de weg opgebroken. De voorsten zagen omleidingsborden staan en volgden deze dan maar. Een paar honderd meter verder reden we echter zo de provinciale weg richting Alphen op. De koprijders hadden het niet gezien, maar er stond een bord ‘verboden voor fietsers’. Snel maar weer omgekeerd en de omleiding voor fietsers gevolgd. Vanaf Aarlanderveen kregen we de stevige wind tegen. Dat was een stuk pittiger. Later ook nog een strontpad, dus wie achteraan uit de wind dacht te rijden werd alsnog gepakt. De A2 was net voor ons in Leimuiden en had dus de meeste plaatsen in het kleine café ingenomen. Op dat moment scheen de zon, dus wij waagden het op het terras te gaan zitten. Later vielen er een paar spetters, maar daar merkte je onder de boom nauwelijks wat van. Op de terugweg waren we net onderweg of we stonden al weer samen met de A2 voor de Leimuiderbrug te wachten. Gelukkig zette de regen toen niet echt door. Via de Ringvaart en Hoogmade reden beide groepen vrijwel dezelfde route naar Stompwijk. De A1 kwam aan 87 km, de A2 had heen een kortere route en haalde uiteindelijk maar net 75 km. De captains hadden kennelijk ergens een bui zien hangen en geen zin meer om wat om te rijden, hoewel er wel 85 op de kalender stond.
Arno van Rijn
Om 7.50 uur zat ik startklaar en toen begon het toch te regenen. Maar om 8.15 scheen het zonnetje weer. Het zijn maar buitjes. Dat dachten er meer, want het was toch aardig druk bij de start. De B was vandaag weer met 9 personen. Via Alphen, Koudekerk, Ter Aar, Nieuwveen, Bilderdam naar Leimuiden. Bij de IJsclub van Ter Aar een lekke band, die band was gauw verwisseld. Maar wij hebben echte krachtpatsers bij de B. De band werd zo hard opgepompt dat het ventiel afbrak. Nog maar een bandje. Gelukkig was het op dat moment droog. Met 44 km bij de koffie. De terugweg ging via Woubrugge, Alphen, Hazerswoude, Gelderswoude. Al met al viel het qua regen best mee. Maar doordat alles zo opspatte was er niemand die er nog toonbaar uitzag. Na 85 km moest iedereen zijn fiets een grote schoonmaakbeurt geven.
Marianne de Mos
Aanstaande zondag 14 augustus gaan de A (85km) en B (80km) naar ’s Gravenzande. De C gaat naar de Reeuwijkse Hout voor een rit van 60 km. Vertrek om 8.30 uur vanaf TC.
Nog even een rectificatie over vorige week. We hebben vernomen dat er toch nog iemand in de stromende regen aan de start stond. Jan Berg was er zelfs voor uit Zoeterwoude komen fietsen en begreep eigenlijk niet waarom er verder niemand was.
Afgelopen week is T.C.v.d.Meer zelf tijdens een toerritje gevallen en heeft daarbij zijn sleutelbeen gebroken. Hij loopt nu dus thuis met zijn arm in een mitella. We wensen hem een spoedig herstel.

Mergellandroute.
Aanstaande zaterdag 13 augustus gaan we met een flinke groep de Mergellandroute fietsen. Het is een prachtige route over diverse Limburgse heuvels. We hebben al 18 aanmeldingen van A1 en A2 rijders, dus we zullen de groep onderweg waarschijnlijk wel splitsen. Wil je ook mee, laat het dan even weten aan Arno 06 454 88 919. We vertrekken om 6.00 uur met de auto vanaf de Bles, zorg dat je er iets eerder bent, dan kunnen we nog wat fietsen in /overladen. Bij Motel Stein/Urmond stappen we op de fiets en rijden de route op eigen gelegenheid via de bordjes. Onderweg stoppen we 2 keer voor een rustpauze. Nu maar hopen op goed weer.

Feestavond
Voor de jaarlijkse feestavond als afsluiting van het seizoen hebben we zaterdag 24 september vast laten leggen. Schrijf het alvast in jullie agenda, de uitnodigingen volgen later.