Stg Eventing Zuid Holland

Stichting Eventing Zuid-Holland organiseert samengestelde wedstrijd voor ruiters en voor menners (SGW en SGWM). Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus in Vlietland.

Zaterdags starten er 140 ruiters in de SGW. De SGW bestaat uit:
dressuur
cross country
springparcours

Zondags is de SGWM. 40 Menners rijden:
dressuur
wegparcours
hindernistraject
vaardigheidsparcours

Zondags is er een tevens een oefencross voor beginnende combinaties.
U bent op beide dagen van harte welkom! Ik kan u zo uit de losse hand al een aantal redenen geven om te komen kijken: mooie sport, mooi terrein, prachtige hindernissen, veel paarden, goede sfeer, strodorp, en, ook niet onbelangrijk, een consumptietent. Parkeren is gratis, zo ook de entree. En reken er maar op dat het mooi weer is!
Achtergrondinformatie
De Stichting Eventing Zuid-Holland is ontstaan uit een jarenlange samenwerking tussen de landelijke rijverenigingen Koningin Emma en de Blesruiters. De stichting organiseert de samengestelde wedstrijd nu voor de tweede achtereenvolgende keer in Vlietland; daarvóór lag de thuisbasis in Wassenaar. Daar ontwikkelde het evenement zich tot een gerenommeerde wedstrijd. Een paar jaar geleden echter verviel het wedstrijdterrein in Wassenaar, vandaar de verhuizing naar recreatiegebied Vlietland.
De goede naam van deze SGW/SGWM is ongeschonden uit de verhuizing gekomen. Dat had met verschillende factoren te maken:
Het terrein in Vlietland is prachtig en gunstig gelegen. De parcoursbouwers kunnen er lekker uit de voeten en de hele cross country ligt op en rond het hoofdterrein. Dat maakt de wedstrijd erg aantrekkelijk voor het publiek. Het bestuur van de stichting kwijt zich efficiënt van zijn taak. De parcoursbouwers ontwerpen en bouwen met grote creativiteit imposante hindernissen. De sponsors zonder wie er nooit een SGW/SGWM van de grond zou komen. En al die vrijwilligers die met volle inzet betrokken zijn bij de organisatie, de bouw, de sponsorwerving, de posten, de rekenkamer, het secretariaat, de catering en noem maar op. Ook het opruimen na afloop is vrijwilligerswerk. Met hen staat of valt alles!
Thea Ambagtsheer