Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag reden de A en B naar Vlist. In totaal waren zij met 30 fietsers aan de start verschenen. De A1 moest het weer stellen zonder het vaste captainsduo. Gelukkig was Ronald weer bereid om onze groep van 8 man richting de Vlist te leiden. Toen we bijna bij de koffie waren zag ik een hobbel in de weg over het hoofd. Daardoor schoot mijn hand van het stuur af en vloog ik naar links het grasveld in. Nadat ik daar een koprol gemaakt had stond ik weer op en bleek de schade gelukkig beperkt tot wat grasvlekken op mijn shirt. Na de koffie moesten we nog even een stukje om rijden omdat de weg was opengebroken, maar verder kwamen we geen problemen meer tegen en waren we allemaal met zo’n 90 kilometer weer thuis.
Jurriën Rinsema
Een aantal B leden op vakantie en een aantal leden weer terug, zodat we weer met zijn negenen waren. Willem had weer een mooie rit uitgezocht. Via de Rotte Meren, Rotterdam, Krimpen a/d IJssel, Bergambacht naar de Vlist. Onderweg kwamen we op de borden Schoonhoven en Kinderdijk tegen, zodat een aantal dachten dat we verkeerd gingen. Maar nee, via een prachtig natuurpark en het mooie plaatsje Bergambacht waren we met 54 km bij de koffie. De terugweg ging langs de Vlist. Zeker zo mooi als De Meije maar een stuk lekkerder fietsen. Minder druk en een bredere weg. Via Haastrecht, Moerkapelle waren we met 90/100 km weer thuis.
Marianne de Mos

We hadden weer eens een lange rit voor de boeg! De C1 met zijn 12 en gingen naar Haastrecht. Het is dan altijd even kijken hoe we zullen rijden. Hier komen we maar één keer in het seizoen en als je er dan de vorige keer niet bij bent geweest is het soms wel vreemd. En met 65 km op de kalender mag je ook niet teveel om! En dan ook nog proberen een mooie route te vinden! Via Zoetermeer, Moerkapelle, Moordrecht, Gouda naar de koffie “Over de brug” We konden lekker buiten zitten, al werden we wel elke keer opgeschrikt door de bel als de brug weer omhoog ging! Terug via Gouda, langs de Reeuwijkse plassen, Waddinxveen zo naar de Hoogeveenseweg en de Noord Aa. Het tempo was inmiddels wat afgezakt, de zon liet ook verstek gaan, maar met zo`n 22°C was het aangenaam fietsen. Na bijna 70 km kwamen we om 12.45 uur in Stompwijk aan.
De C2, met zijn 4 en, hadden ook een leuke route gevonden, zelfs wat korter, dus die waren iets eerder bij de koffietent. Op de terugweg, die via Moordrecht zou lopen, waren ze even de weg kwijt. Na even op de kaart gekeken te hebben, zaten ze in Gouderak. Aan de overkant lag Moordrecht, nou dan gaan we toch met het pontje, dan komen we toch waar we naar toe willen! Zij waren om ±13.00uur thuis met ruim 65 km.
Annie v. Rijn

Al om 8 uur vertrok er een groep van 8 fietsers voor de jaarlijkse rit naar Zoelmond. We pakten meteen een lekker tempo op en zo stonden we al om half 10 aan de andere kant van de Lek. Daarna ging het iets minder soepel, want op diverse plekken waren ze weer/nog bezig met dijkversterkingen. Verschillende keren moesten we laveren tussen bagger en grond en over rijplaten hobbelen. Gelukkig was de weg wel droog, anders hadden we zeker niet toonbaar bij Maarten Tulp en zijn gezin aangekomen. Ondanks het oponthoud waren we er al om 11 uur, dus ze waren net de laatste stoelen aan het klaarzetten. Ze zitten daar nog steeds op een prachtig rustig plekje in de Betuwe. Afgelopen jaar is de tuin een stuk uitbreid en op het grasveld stonden de speeltoestellen nu uitgestald. Er werd weer gezellig bijgekletst en herinneringen opgehaald aan de tijd dat Maarten nog in Stompwijk woonde. Na een uurtje was het tijd om weer op te stappen en via de andere kant van de Lek begon de terugweg een stuk prettiger. Gewoon asfalt en geen opbrekingen. In Hekendorp maakten we nog even een tussenstop voor een colaatje. De wind was inmiddels iets toegenomen en ook de kilometers gingen tellen, dus het laatste half uur was bij de meesten de fut er wel aardig uit. Na 166 km waren we dan toch weer terug in Stompwijk en konden we nog snel even verslag uitbrengen bij Lia en Fried.
Arno van Rijn

Aanstaande zondag 28 augustus staat voor alle groepen de Ronde Venentocht op de kalender. Voor de A (100km), B (90km) en C1 (60km), betekent dit een koffiestop bij het Tolhuis in Nieuwveen. De C2 heeft nog een alternatief in beraad en beslist bij de start. Vertrek is weer om 8.30 uur vanaf Oostvlietweg 30.

Aanstaande zaterdag wordt ook weer het NK Toerfietsen georganiseerd. Dit jaar vindt het plaats in Emmen en omgeving en de toerclub heeft weer een groep van 7 afgevaardigd om de Stompwijkse eer hoog te houden. Vorig jaar werd een knappe 14e plaats behaald en de uitdaging is om het dit weer zo goed te doen. Veel succes!

Rabosponsortocht.op 3 september
Zelf hebben we dit jaar geen doel aangemeld voor de Rabosponsortocht, maar we gaan er natuurlijk wel vanuit dat veel leden weer mee doen. Het is een leuke manier om ons als fietsclub te laten zien in de regio. Diverse doelen uit Stompwijk zijn weer aangemeld bij de organisatie en daar kunt u gemakkelijk geld voor verdienen. Meldt u bij de sporthal en u kunt gratis meefietsen!!