IJsclub Nut en Vermaak

IJsclub “Nut en Vermaak” oudste club van Stompwijk
POLDERCROSS 2005 in het teken van 112 ½ jubileum

Vrijdagavond 26 augustus zal 8e poldercross een feit zijn. Dit jaar staat de poldercross in het teken van het 112 ½ jarig jubileum. 112 ½ jaar mogelijk gemaakt door heel veel enthousiaste leden, oud leden, sponsoren, donateurs en vrijwilligers. Op de jaarvergadering in november 2002 sprak de veel te vroeg van ons weggenomen voorzitter van de ijsclub Hans de Winter de wens uit om toch iets aan het 112 ½ jubileum te doen. Zijn wens is uitgekomen, een zeer jeugdige jubileumcommissie heeft de handen uit de mouwen gestoken en het resultaat mag er wezen. Werd er rondom het 100 jarig jubileum in 1993 een vijfkamp georganiseerd, dit keer werd het een vierkamp, schaatsen, roeien, fietsen en als afsluiting gaan de vierkamp deelnemers met elkaar de strijd aan tijdens de poldercross. De prijsuitreiking van de Sportvrouw, Sportman en Sportteam zal tijdens de feestavond plaatsvinden. Hans zou trots geweest zijn op de jeugd van de ijsclub die de verantwoording van dit evenement op zich nam om zijn wens uit te voeren. Het startschot zal gegeven worden door de heer Gerard Suyten. Gerard zet zich al jarenlang in voor de ijsclub. Eind jaren zeventig nam hij samen met Wim Loomans en Jan Faas een klein groepje onder hun hoede en sloot zich met deze groep aan bij IJsclub Leiderdorp. Na een paar jaar werd dan ook een trainingsgroep binnen de ijsclub opgericht om daarmee naar de, toen nog, Menkenbaan in Leiden en de Uithof in Den Haag te gaan. In die tijd moest de jeugd zich nog kwalificeren om naar de Uithof te mogen. Deze wedstrijden werden op de Weena ijsbaan gehouden in Rotterdam. Dat was het begin van succes van Stompwijkse talenten. We noemen o.a Lia van Schie (Ned. kampioen 1500 m) en Gerard’s eigen zoon Richard, die in die tijd Zuid- Hollands kampioen werd tussen rijders als Jack Orie, Ben v.d. Burg, Bart Veldkamp, Thomas Bos en Henk Angenent. Heel veel kilometers zijn gereden in die tijd en zeker toen Richard voor shorttrack koos. Gerard regelt al jaren samen met Theo van Veen het verkeer rondom de poldercross en houdt de laatste jaren het winterweeroverzicht bij voor de ijsclub. Eén van de zeer gewaardeerde vrijwilligers van ijsclub Nut en Vermaak.
Het programma ziet er als volgt uit:

18:00 uur inschrijving poldercross
19:00 uur start poldercross 10 t/m 14 jaar
19:30 uur start poldercross vanaf 15 jaar
21:15 uur prijsuitreiking poldercross
21:45 uur welkomstwoord door voorzitter Frans Oliehoek
22:00 uur prijsuitreiking 4 kamp (Kampioensschap van Stompwijk)
22:15 uur start jubileumfeest 112 ½ bestaan met medewerking van DISCO 2000

Het is een open feest waarbij iedereen van harte welkom is: jeugdleden, senioren, oud-leden, donateurs, vrijwilligers, trainers, sponsoren, deelnemers poldercross,
inwoners van Stompwijk en omgeving en iedereen die de ijsclub een warm hart toedraagt. Op deze avond worden consumptiebonnen verkocht, die alleen op deze avond van 26 augustus geldig zijn.
De brandweer zal in ieder geval weer aanwezig zijn om alle deelnemers goed schoon te spuiten waarna zij zich kunnen douchen in de kleedkamers van Stompwijk ’92. De opbrengst van de poldercross komt weer in zijn geheel ten goede aan de jeugd van de ijsclub. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en de ijsclub heeft toekomst. Vele vrijwilligers zijn bezig om de jeugd van Stompwijk te leren schaatsen en te vermaken binnen de ijsclub. Ook dit jaar is de Fanfare weer van de partij en kunt u genieten van de muziek tijdens de poldercross.
Met klem vragen wij uw om hond(en) niet mee te nemen in het weiland. U zult direct worden teruggestuurd, er is hier geen discussie over mogelijk!
Vrijdagavond om 19.00 uur zal de heer Gerard Suyten het startschot gegeven voor de jeugd 10 t/m 14 jaar en om 19.30 uur voor 15 jaar en ouder. De jeugd loopt direct via Zwanebloem en een rondje Dotterbloem naar de eerste sloot. De deelnemers vanaf 15 jaar zullen via Zwanebloem, Waterviolier en Dotterbloem naar de eerste sloot lopen waar zij te water zullen gaan. Dit doen wij om het veld voldoende uit elkaar te trekken zodat niet iedereen tegelijk bij de eerste oversteek is. Het inschrijfgeld voor de jeugd is € 2,- en vanaf 15 jaar € 5,-. Schoenen en zwemdiploma’s zijn verplicht en duiken is ten strengste verboden. Deelname is op eigen risico. De commissie hoopt op een groot deelnemersveld, veel publiek en een gezellige avond in de feesttent. Wij hopen u vrijdag te mogen begroeten! Wij kunnen weer beschikken over de accommodatie van Stompwijk “92 en de medewerking van de families de Jong, de Winter, Spruijt, v.d. Voort en Ripken. De Poldercross 2005 ter ondersteuning van de jeugd van de ijsclub Nut en Vermaak wordt mede mogelijk gemaakt door:

Loomans Service en Systeembeheer
Loonbedrijf Kees Verhagen
Hoveniers bedrijf F.A.G. van Rijn
Daisy Flowers Piet Knijnenburg
Bouwbedrijf van der Haar
Aannemersbedrijf Schouten
Peter Koevoet, Las- en Constructiewerken
Benzine- en Rijwielhandel A. Hooymans
Arie van Leeuwen en Stefan de Groot: rietvrij maken van enkele oversteekplaatsen
Bloemkwekerij Sjaak Hoogweg
COOP supermarkt Jos de Graaf
Jan Borst, Handel in grond
Rietdekkersbedrijf Joost Juffermans
Loonbedrijf Arie Fokker
Boerderij Het Geertje
Schreuder Kantoorservice, voor al uw kantoor benodigdheden
IJsboerderij Nel de Jong
Lexmond Trading voor het beschikbaar stellen van het parkeerterrein

Aan de bewoners van: Klaverblad, Zwanebloem, Waterviolier, Dotterbloem, Pinksterbloem en Hoefblad. Geachte bewoners, Vrijdagavond kan het misschien erg druk worden bij u in de straat. Wij proberen er alles aan te doen om de doorgang van het verkeer zo goed mogelijk te regelen.Wij hopen dat u uw auto zo wilt parkeren dat er een vrije doorgang is voor de deelnemers.Wij proberen de autos van de deelnemers zoveel mogelijk op te vangen en een parkeerplek toe te wijzen. Tevens zal er vanwege het 112 ½ jarig jubileum een feesttent worden geplaatst op het parkeerterrein van Stompwijk’92. Deze wordt donderdagavond geplaatst en zaterdagochtend om 10.00 uur weer verwijderd. Vrijdagavond is er een feestavond na de poldercross en u bent daarbij uiteraard van harte welkom. Het einde van deze feestavond zal zijn om 02.00 uur.
Mocht u toch hinder ondervinden van de poldercross en/of feestavond onze welgemeende excuses hiervoor.
De Commissie Poldercross / Jubileum Commissie
P.S. Wij wensen de meiden en hun begeleiding van Stompwijk ’92 veel succes bij hun eerste internationale optreden in Turkije.