Duivensport

Kampioen met een kater
Dat overkwam duivenman Wim v.d. Bosch afgelopen zaterdag in voorlaatste vliegrace van dit seizoen. De wedstrijdvliegers van Wim lieten het in deze meeting zomaar zonder enige reden afweten. Dat was bijzonder jammer omdat er voor hem naast het plaatselijke kampioenschap ook in regionaal verband veel eer viel te behalen. Hier zal naar alle waarschijnlijkheid nu niet veel meer van terecht komen. Het hoe en waarom zal wel altijd een raadsel blijven. Dit bewijst dat resultaten ook in de duivensport dikwijls onvoorspelbaar blijken. Het was dus voor Wim een teleurstellende dag die hij maar zo snel mogelijk moet vergeten. Troost voor hem is dat verdiende vier competitiepunten voldoende zijn voor Stompwijkse titel 2005. Een welgemeende felicitatie is daarom ondanks alles zeker op zijn plaats.
Wat de wedstrijdrace vanuit het Franse Peronne (264 km.) betreft hadden de duiven onderweg mogelijk wat hinder van de hier en daar laag hangende mist. Het verloop ging zoals dat heel moeizaam. Behalve bij de kleppers van de toppers Soonius/Tijssen, die vielen als rijpe appels van de boom. Boze tongen beweren dat hun bazen ze mistlampjes hadden opgezet. Overigens zal het verantwoorde lijke wedstrijdcomité hier een onderzoek naar instellen. Dit even terzijde. Wat blijft is dat de Soonius/Tijssen duiven vrijwel het gehele deelnemersveld tot figuranten degradeerden. In een veld van 310 Stompwijkse duiven was de NL05 ‘438’ van Gerard Soonius en Lex Tijssen de rapste van hun serie. De NL05 ‘246’ van de combinatie Hilgersom eiste als tweede Stompwijkse liefhebber dertien punten op. Die op zijn beurt werd gevolgd door de NL05 ‘303’ van de opnieuw verrassende Eddie v. Leeuwen.

Punten: Stand:
Soon/Tijssen 14 1 W. v.d. Bosch 352 (Kampioen)
Comb. Hilgersom 13 2 E. v. Leeuwen 332
E. v. Leeuwen 12 3 Comb. v.d. Bosch 316
W.v. Benten 11 4 P. Oliehoek 312
P. Oliehoek 10 5 W. v. Benten 294
E. Hilgersom 9 6 E. Hilgersom 279
Comb. v.d. Bosch 8 7 Comb. Hilgersom 270
Mevr. Luk/Vork 7 8 G. Onderwater 239
L. Soonius 6 9 Mevr. Luk/Vork 225
G. Onderwater 5 10 Soon/Tijssen 205
W. v.d. Bosch 4 11 L. Soonius 160
R. Ammerlaan 1 12 J. v.d. Salm 52
J. v.d. Salm 1 13 R. Ammerlaan 52

Piet Oliehoek