EFFICIENT STOMPWIJK ’92 PAKT ASC IN: 4-1

STOMPWIJK Stompwijk ’92 heeft zich uitstekend hersteld van de matige seizoenstart tegen Rijnland (1 1). Afgelopen zondag droogde de formatie van Ron de Roode ASC in eigen huis met maar liefst 4 1 af. Door dit resultaat stegen de grijszwarten met stip naar de tweede plek op de ranglijst.Door Hans Beukema
Vooral in het eerste helft deed de vierdeklasser duidelijk aan klantenbinding. De Stompwijkers waren de opponent uit Oegstgeest niet alleen voetballend de baas. Bovendien sprongen de spelers ook nog eens uitermate efficiënt met hun mogelijkheden om. De grijszwarten kregen binnen het half uur vijf kansen, waarvan er vier benut werden. Timo van Marwijk opende het doelpuntenfestijn met een bekeken goal, waarna Erwin Oudshoorn het stokje over nam. De gelegenheidsspits scoorde de 2 0 vanaf de strafschopstip en de 3 0 met een fraaie lob over doelman Ragnar Oosterhof. De 4 0 van Johan Nieuwland was zo mogelijk nog mooier. Vooral de manier waarop de goal tot stand kwam, verdiende veel bewondering. Nieuwland zette bij deze treffer eerst zijn directe tegenstander weg, waarna hij een lange rush plaatste en ten slotte de keeper met een bekeken schuiver volstrekt kansloos liet. ASC deed vlak voor rust nog wat terug vanaf de strafschopstip, waardoor de ruststand 4 1 werd. Na de pauze gingen de Oegstgeestenaren druk op jacht naar meer treffers, maar steeds liepen de spitsen zich stuk op de hechte Stompwijkse defensie. Omdat de grijszwarten ook nauwelijks nog tot echte mogelijkheden kwam, bloedde het duel langzaamaan dood. “De tweede helft was inderdaad niet zo fraai, maar dat heb je wel vaker met zo’n voorsprong. ASC moest immers komen. Het belangrijkste is dat we ons hebben gerevancheerd voor de matige start tegen Rijnland”. Gezien het vertoonde spel van afgelopen zondag moeten de grijszwarten de uitbeurt komende zondag tegen FC Lisse wel met vertrouwen tegemoet zien. Ron de Roode daarentegen maakt zich meer zorgen over de fysieke gesteldheid van zijn spelers. Erwin Oudshoorn viel namelijk uit met een enkelblessure. In de eerste speelronde liep Toby van Marwijk al een knieblessure op, waarvan hij nog steeds niet hersteld is. Wanneer het echt tegenzit, kunnen beide Stompwijkers niet de reis naar sportpark Ter Spekke maken. “Ook Tim van Rijn en enkele andere spelers zijn niet helemaal fit. “Dat is flink balen, want onze selectie is toch al niet zo groot”.