Kerstpakkettenactie voor Roemenië

De eerste 40 kerstpakketten zijn ons al toegezegd, dus het begin is er. Maar er kunnen er veel meer bij. Voor degenen, die het stukje over de kerstpakkettenactie in de vorige Dorpsketting gemist heeft, wil ik deze actie graag nog eens onder uw aandacht brengen. De Stichting Kinderhulp Roemenië wil graag met het a.s. hulptransport, begin november, 620 kerstpakketten meenemen voor de 620 gezinnen van de 4 dorpen in de provincie Sibiu in Roemenië. Hoe werkt het? In onze supermarkt staan lege kerstdozen voor als u de doos daar wilt vullen. Ook staat er een grote mand, waar u losse boodschappen in kunt doen, als u een kerstpakket te veel geld vindt. Van deze boodschappen maken wij dan weer mooie kerstpakketten. Ook kunt u één of meerdere lege dozen bij ons thuis ophalen. Heeft u daar geen tijd voor, dan bezorg ik ze graag. Geeft u geen tijd of gelegenheid om zelf een kerstpakket samen te stellen? Ook dat willen we graag voor u doen. Voor de prijs van € 12,50 maken wij een prachtig pakket. Hieronder leest u wat de mensen goed kunnen gebruiken: rijst, meel, macaroni / spaghetti, suiker, zout, hagelslag, thee, oploskoffie, soep of vlees in blik, leverpastei, iets lekkers voor de kinderen, eventueel lamp 40 w., pleisters, jodium etc. Zoals u ziet voor ons doodgewone boodschappen, maar voor die mensen een mooi waardevol pakket. In november worden deze pakketten met de andere hulpgoederen uitgereikt. Of deze pakketten de kerst halen betwijfel ik. Maar wat maakt het eigenlijk uit. Dan maar een maandje eerder feest, vindt u niet?
Namens de S.K.R., Theo v.d. Meer