Nieuwe Driemanspolder

Themabijeenkomst Nieuwe Driemanspolder over inrichtingsplan

Op woensdag 21 september start om 20.00 uur een themabijeenkomst over het conceptinrichtingsplan voor de Nieuwe Driemanspolder. De locatie voor de bijeenkomst is Snowworld in Zoetermeer. Vanaf 19.30 staat de koffie klaar. De avond duurt tot ca. 22.30 uur. Tijdens de themabijeenkomst zijn alle betrokkenen, belanghebbenden en overige belangstellenden van harte welkom om hun mening over dit plan te geven. Onder de projectnaam Nieuwe Driemanspolder wordt hard gewerkt aan een nieuwe, duurzame inrichting van een aantal polders. De huidige, agrarische functie maakt plaats voor natuur, recreatie en water. Deze functies vormen in de toekomst een buffer tegen oprukkende steden in de omgeving en bieden gelegenheid om onder meer te fietsen, te varen en te wandelen. Ook speelt de Nieuwe Driemanspolder straks een belangrijke rol bij de berging van water.
Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, moeten veel stappen doorlopen worden. Een van die stappen is het maken van een inrichtingsplan. Op dit moment ligt het conceptinrichtingsplan klaar. Betrokkenen en belangstellenden kunnen aan de Stuurgroep, die bestaat uit bestuurders van de projectpartners, hun mening over het plan meegeven.
Eind oktober maakt de Stuurgroep van het project de balans op en biedt het conceptinrichtingsplan, inclusief de eventuele wijzigingen, aan de verschillende partijen aan. Dit zijn de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer, de hoogheemraadschappen Rijnland en Delfland en de provincie Zuid Holland. Binnen deze verschillende partijen vindt vervolgens besluitvorming plaats. Behalve over het inrichtingsplan, besluit men ook over het Milieu Effect Rapport en over de voorontwerp bestemmingsplannen.